; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

DSC6055 copia

TVR 2 difuzează serialul de epocă „Hotel Imperial”. Află totul despre versiunea italiană

05 January 2021

TVR 2 difuzează în serile de sâmbătă, din 26 decembrie, un nou serial de epocă, „Hotel Imperial', versiunea italiană a celebrei producții spaniole „Gran Hotel'.

 

Mai țineți minte serialul spaniol „Gran Hotel'? Începea cu dispariția unei cameriste de la un hotel de lux, în primii ani ai secolului XX. Considerat un fel de „Downton Abbey' în variantă spaniolă, a avut trei sezoane (2011-2013) și a fost difuzat cu succes în numeroase țări – la noi, a fost în grila AXN. Producția nu numai că a făcut audiențe bune, dar a și fost adaptată de mai multe țări.

Ei bine, acest „Hotel Imperial', care a debutat la TVR 2 pe 26 decembrie și este programat mai departe, până la episodul 12, final, în serile de sâmbătă, este varianta italiană a respectivului serialul spaniol.

 

Povestea și personajele

Suntem în 1905, în Italia. Într-o zonă superbă a Alpilor Dolomiți, la unul dintre cele mai luxoase hoteluri din regiune, se angajează sub un nume fals Pietro Neri (Eugenio Franceschini), un tânăr dintr-o familie modestă. Nou-venitul are un motiv ascuns: vrea să investigheze pe cont propriu ce s-a întâmplat cu sora lui, Caterina (Federica De Cola), cameristă în același hotel, care a dispărut fără urmă de mai multe săptămâni. La noua slujbă, Pietro are ocazia să o cunoască pe Adele Alibrandi (Valentina Bellè), fiica proprietarei hotelului. Între tineri se naşte o atracţie reciprocă şi cei doi încep să cerceteze împreună dispariţia Caterinei. Dar relația lor nu e deloc pe placul mamei (Marion Mitterhammer) fetei, care o vrea măritată cu administratorul Marco Testa (Andrea Bosca), chiar bărbatul pe care Pietro îl suspectează că are de-a face cu dispariția Caterinei.

Cu exterioarele filmate în zona Trentino (hotelul din serial este în realitate Castelul Wolfsthurn, din localitatea Mareta), „Hotel Imperial', în original „Grand Hotel', a fost transmis de Rai 1 în toamna lui 2015 – producția se bătea atunci cu „Onoare și respect', alt titlu italian pe care l-am văzut la TVR 2. Serialul și-a făcut imediat fanii săi, iar regizorul Luca Ribuoli declara, citat de gossipetv.com: „La început nu ne așteptam la acest succes, ficțiunea cu mistere este un gen puțin prezent pe Rai 1, iar distribuția e plină de nume noi'. Însă, până la urmă, succesul nu a fost suficient de consistent, iar oficialii Rai au decis oprirea producției, deși mult timp după, fanii au tot sperat la un sezon 2.

 

Varianta americană va fi transmisă la Antena 1

Așa cum spuneam la început, există mai multe variante ale serialului spaniol „Gran Hotel' (originalul e disponibil până pe 31 decembrie la Netflix). Cea mexicană, „El hotel de los secretos', cu doi actori cunoscuți la noi, Daniela Romo și Erick Elías, a avut 80 de episoade (mexicanii, ce vreți!). Egiptul a adaptat povestea sub titlul „Secret of the Nile', cu mare trecere la public, dar și la critici, primul serial egiptean preluat de Netflix (de asemenea, disponibil pe platforma de streaming). Francezii au lansat varianta lor chiar toamna aceasta, cu Alain-Fabien Delon (fiul de 26 de ani al lui Alain Delon) și Carole Bouquet printre protagoniști, cu povestea plasată pe Riviera Franceză.

Și mai există și versiunea americană, lansată în 2019 și anulată după doar un sezon, cu Eva Longoria printre producători (are și un rol mai mic în poveste). Acest „Grand Hotel' are 13 episoade, se laudă cu Demián Bichir și Roselyn Sanchez în capul distribuție și va fi difuzat de Antena 1 din 12 ianuarie, de la 23.00.

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare