; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Gosford park

TVR 2 difuzează, sâmbătă, la Filmul de Oscar, producţia britanică “Gosford Park”

12 April 2014

Producţie cu un palmares impresionant, de 35 de premii şi 51 de nominalizări la diferite festivaluri internaţionale, inclusiv la Oscar

 gosford park

Dacă este sâmbătă, la TVR 2 este Film de Oscar, fiind programată de la ora 20.10 producţia britanică Gosford Park, în regia lui Robert Altman, cu Helen Mirren, Ryan Phillippe, Maggie Smith şi Kristin Scott Thomas în rolurile principale.

Filmul a primit un Oscar pentru cel mai bun scenariu şi a fost nominalizat de încă şase ori la acelaşi trofeu pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor, cea mai bună actriţă într-un rol secundar (Helen Mirren şi Maggie Smith), cele mai bune decoruri şi cele mai bune costume.

Din palmaresul de 35 de premii şi 51 de nominalizări la diferite festivaluri internaţionale, “Gosford Park” se mai poate lăuda cu două premii BAFTA (pentru cel mai bun film şi cele mai bune costume), un Glob de Aur (pentru cel mai bun regizor) şi un premiu Screen Actors Guild (pentru cea mai bună distribuţie).

http://www.youtube.com/watch?v=dFHQ4OW1szk

Dramă. În Anglia anului 1932, uriaşul conac Gosford Park devine neîncăpător pentru participanţii la o sindrofie cinegetică de sfârşit de săptămână. Deşi împărţită în două, deasupra şi dedesubtul scării, societatea din Gosford Park funcţionează ca un întreg: la lumină, în saloanele somptuoase, au loc dineurile celor puţini, sofisticaţi şi plictisiţi, dineuri pregătite în penumbră, la subsol, de armatele de servitori eficienţi, dar în niciun caz terni, care numără riguros tacâmuri, alcătuiesc meniuri, lustruiesc pantofii şi traiul stăpânilor lor. Dar cele două lumi interacţionează mai mult decât atât, iar acest lucru este evident după comiterea unei crime, pe care ar fi putut-o făptui oricare dintre cei prezenţi.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare