; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

MERCY STREET

TVR 2 difuzează, începând din 6 mai, „Puterea speranţei”, un serial bazat pe evenimente şi personaje reale

03 May 2019

Din 6 mai, TVR 2 vă propune o dramă care vă poartă în anul 1862, în timpul Războiului Civil American: serialul „Puterea speranţei' („Mercy Street' – SUA, 2016-2017). Producția va fi difuzată de luni până joi, de la ora 23.00.

 Vezi galeria foto >

Mary Phinney, o văduvă aboliţionistă din New England şi Emma Green, fiica unei familii bogate care sprijină Confederaţia sudică se întâlnesc într-un spital din Virginia, într-un orăşel numit Alexandria, la graniţa dintre Nord şi Sud. Destinele lor se întretaie printre miile de soldaţi, civili, medici, răniţi şi sclavi fugari care populează oraşul. Serialul creat de Lisa Wolfinger și David Zabel se bazează pe evenimente şi personaje reale, ilustrând impactul conflictului atât pe linia frontului, cât şi în existenţa de zi cu zi americanilor obişnuiţi. „Suntem extrem de mândri de serialul „Mercy Street', primul sezon a ajuns la 14 milioane de telespectatori și a fost declarat ca fiind al doilea ca popularitate după „Downton Abbey', declara directorul PBS Beth Hoppe.

Cu personaje bine formate, fine detalii istorice ale perioadei și o bună cunoaștere a problematicii umane – dragoste, furie, teamă, lăcomie, disperare, mândrie, prostie, transformare – Războiului Civil American este văzut dintr-o perspectivă nouă, mai emoţionantă și mai intimă. Performanțele excelente ale actorilor dau un plus de valoare producţiei de televiziune. În centrul poveştii se află actorii Mary Phinney (Mary Elizabeth Winstead), Emma Green (Hannah James), Josh Radnor, în rolul doctorului Jed Foster, un tânărul dornic să practice medicina modernă şi Gary Cole, în rolul lui Sr. James Green, un om de afaceri care încearcă să ţină în echilibru loialitatea sa către Confederaţie şi menținerea liniştii în oraşul aflat sub ocupație militară.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare