; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Hamlet_Horatiu_Dinu Lazar

TVR 2 difuzează, în premieră, „Hamlet”, cu Ofelia Popii și Mariana Mihu

20 April 2015

Astăzi, pe 20 aprilie, Casa de producție TVR propune publicului „Hamlet', preluarea spectacolului Teatrului Național „Radu Stanca' din Sibiu, text clasic remodelat de viziunea post-modernă a regizorului Radu-Alexandru Nica.

 [Not a valid template]

Hamlet (Ciprian Scurtea) umblă în adidași și pantaloni largi, în carouri. Ofelia (Ofelia Popii) îi dedică iubitului său un cântec rock înamorat. Scena este dominată de un ecran imens, cer sau capac de mormânt, în funcție de scenă. Personajele reverberează în video, pe ecranul unui televizor sau pe plafon. Regina (Mariana Mihu) sărbătorește proaspăta nuntire pe ritmuri disco. Întregul spectacol stă sub semnul contemporanului:

„Hamlet este contemporanul nostru.' spun regizorul Radu-Alexandru Nica și dramaturgul Oana Stoica, parafrazându-l pe Jan Kott. „Dacă transformăm aşteptarea, atributul său ab initio, în neputinţă, vom descoperi omul de astăzi, devorat de responsabilităţi care îl depăşesc. Hamlet este un personaj urban prin excelenţă, iar bolile citadine nu-l ocolesc. Nu întâmplător el reprezintă o matrice freudiană şi după cum ştim, psihanaliza este un trend metropolitan.'

Regizorul aduce, în spectacolul său, un omagiu lui Virgil Flonda, unul dintre cei mai importanți actori și îndrumători artistici ai Teatrului din Sibiu și ai studenților Facultății de Teatru și Film din Sibiu. Fantoma bătrânului rege Hamlet proiectată în spectacol este fotografia animată a lui Flonda.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare