; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Fuego

TVR 2 difuzează în duminica Paștelui un megaconcert Fuego, „Lumina mea”. Ce planuri are artistul de Sărbătoarea Învierii

17 April 2020

Trei ore de spectacol unic sunt pregătite pentru telespectatorii TVR 2 în duminica Paștelui, pe 19 aprilie, între orele 15.00 și 18.00. Postul va difuza înregistrarea concertului „Lumina mea', susținut de Fuego la Chișinău, pe 7 martie anul acesta, „ înainte de declanșarea nebuniei cu pandemia'. L-am întrebat chiar pe artist de ce să nu ratăm concertul și ce face în această perioadă.

 

TVmania: Noi, telespectatorii români, vom vedea concertul „Lumina mea' la televizor, în duminica de Paște, dar cum s-a simțit concertul pe scenă?

Fuego: De fiecare dată, emoțiile de pe scenă sunt altele față de cele ale publicului. A fost magnific, un vis împlinit. Când vezi în fața ta peste 2000 de oameni și ai în spate o orchestră națională și cor cu 100 de artiști în componență, trăiești o senzație greu de definit. Iar publicul de la Chișinău, pentru că spectacolul este de acolo, desfășurat pe 7 martie 2020, înainte de declanșarea nebuniei cu pandemia, este cu totul special. Am simțit căldura oamenilor, am simțit că n-am trecut degeaba prin profesia asta până acum și m-am simțit în largul meu, liniștit, fericit că pot cânta, ceea ce mi-am dorit de mic copil.  Am trăit cu adevărat o sărbătoare. Nu știu dacă are sens să vorbesc eu la superlativ despre acest eveniment. Cert este că e de urmărit, pentru că e o producție puternică, o altfel de prezentare a mea, cu momente de referință și invitați speciali. Am pentru voi cântece unul și unul, am surprize, duete, reîntregiri ale neamurilor, un spectacol pe care ar fi păcat să-l pierdeți!

 

Dacă ar fi să alegeți, care a fost cel mai emoționant moment din timpul concertului?

Pentru mine, ca erou al serii, lista-i lungă. Să am în fața mea, eu fiind în genunchi, emoționat, o sală întreagă în picioare, aplaudând, e copleșitor. Să-l am aproape pe marele compozitor al lumii, Eugen Doga, al cărui vals este înscris în patrimoniul imaterial UNESCO, este o fericire. Orchestrațiile melodiilor sunt superbe și crează emoție, purtându-te într-o lume a visării. Sunt o mulțime de surprize și momente pe care e păcat să le ratați, mai ales că acest proiect grandios este o altă etapă pentru mine ca artist, după 26 de ani de carieră în muzica românească. Este o producție independentă, la care am muncit mult, am repetat de zor cu Orchestra Națională Simfonică a Tele-Radio Moldova, Capela Corală Moldova și Angry Band, filmată 4k, cu peste 200 de metri de ecran led pe scenă, grafice deosebite, dansatori, show de lumini, ținute spectaculoase realizate de Alexandru Ciucu și Iiana. Și fiind prima zi de Paște, la masă, în casă, timp de trei ore, mi se pare momentul cel mai potrivit să ne încărcăm cu energia muzicii. Cred cu ardoare că planeta întreagă, acum pusă nedrept la încercare, se poate înălța prin muzică, iar în prezent, departe de fericirile de cândva, suntem gata să ne facem altele noi, mai pline de frumos și de artă. Ea este salvarea noastră!

 

Ce intenționați să faceți de Paște?

Nu am prea multe variante. Îmi liniștesc sufletul. Cred cu ardoare că perioada asta ar trebui să fie un prilej de schimbare pentru noi și să ieșim mai buni, mai demni, mai lipsiți de răutate, invidie, dorință de a face rău, competiții absurde și ură. N-ar strica să ne analizăm și să găsim cea mai bună variantă din noi. Voi sta la masa de Paște, voi vorbi cu admiratorii mei pe Facebook, având mai multe surprize pentru ei. Un program liniștit, de avarie cumva, pentru că de Paște ar trebui să fiu acasă, la Turda, lângă familia mea. Îmi voi găti bunătăți și mă voi împlini cu bucuriile mele mici!

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare