; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

RUDOLF VALENTINO_Gabriel Garko

TVR 2 difuzează din 5 ianuarie o nouă producție cu Gabriel Garko, „Rudolf Valentino: Destinul unei legende”

27 December 2018

Sâmbătă, 5 ianuarie 2019, de la ora 22.10, telespectatorii TVR 2 sunt invitaţi să urmărească RUDOLF VALENTINO: DESTINUL UNEI LEGENDE, prima parte a miniseriei biografice despre fascinantul actor al filmului mut care a reuşit a reușit să schimbe istoria cinematografiei mondiale.

Elegant, fermecător și carismatic, Rudolf Valentino a strălucit în aparițiile sale pe marele ecran, iar viaţa sa controversată şi plină de aventură a lăsat în urma sa un mit care stârneşte şi astăzi curiozitatea. Cea de-a doua parte a filmului RUDOLF VALENTINO: DESTINUL UNEI LEGENDE o puteţi urmări sâmbătă, 12 ianuarie, ora 22.10.

Producţie a anului 2013, în regia lui Alessio Inturri, drama biografică cu Gabriel Garko, Giuliana de Sio, Victoria Larchenko, Cosima Coppola şi Asia Argento în distribuţie a fost difuzat de Canale 5, pe 17 aprilie 2014. Lansarea miniseriei TV a prilejuit o mare petrecere în stilul anilor 20, la care bărbații au purtat părul dat cu gel și pantofi cu două tonuri, iar femei coliere lungi de perle.  

Pentru rolul său din “RODOLFO VALENTINO, LA LEGGENDA”, dar şi pentru rolul Tonio Fortebracci, din seria TV “ONOARE SI RESPECT”, Gabriel Garko a primit, în 2014, Premiului de excelenţă “Rodolfo Valentino”, oferit de Fundația care poartă numele faimosului actor italian născut la Castellaneta, în 6 mai 1895.

În Italia anilor 1910, adolescentul Rodolfo Guglielmi visează la o carieră de artist, dar nu reuşeşte să obţină nici măcar slujbe umile. Emigrarea în America este şansa lui de a-şi schimba destinul: ajuns dincolo de Ocean, tânărul devine dansator de cabaret şi primeşte roluri mici în filme. 
Rolul principal din filmul „Şeicul'- rămas până în ziua de azi un clasic al cinematografului mut – îl transformă în star. Rodolfo Guglielmi devine Rudolf Valentino,  un „latin lover' cu privire languroasă, idol al femeilor din toată lumea, care aşteaptau cu sufletul la gură fiecare nouă apariţie a vedetei.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare