; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Goana dupa fluturi (1)

TVR 2 difuzează, astăzi, piesa de teatru „Goana după fluturi”

09 December 2013

TVR 2, TVR HD şi TVRplus.ro difuzează luni, 9 decembrie 2013, de la ora 20.10, piesa de teatru „Goana după fluturi' (partea I), regizată de Mara Paşici, în seria de premiere teatrale de televiziune pregătite de TVR pentru public.

[Not a valid template]

Partea a doua a producţiei poate fi urmărită luni, 16 decembrie 2013, de la ora 20.10.

Adaptare TV după singura piesă de teatru a dramaturgului Bogdan Amaru, producţia este o comedie care pune faţă în faţă două lumi – a bogaţilor şi a săracilor – şi este o pledoarie pentru dragostea simplă, trăită în condiţii modeste.

Un tânăr doctorand în ştiinţele naturii, sărac, se iubeşte cu o modistă dintr-o mahala bucureşteană. Lui i se iveşte „oportunitatea' de a se căsători cu o fată frumoasă, fiica unui bogătaş care, de altfel, nu-l doreşte ca ginere. În final, „proiectul' eşuează.

Din distribuţia piesei fac parte Marius Bodochi, Alexandru Conovaru, Răzvan Bănică, Lia Sinchevici, Ramona Hanganu.

„Este o comedie cu caractere foarte putenice, o comedie de situaţie, cu limbaj comic, în care se întâlnesc mai multe generaţii de actori. Merită să-i urmăriţi pe cei trei tineri actori, foarte talentaţi – Răzvan Bănică, Lia Sinchevici, Ramona Hanganu', declară Marius Bodochi. „Reluarea teatrului de televiziune este un lucru meritoriu pentru TVR. Este foarte important ca lumea să vadă teatru, inclusiv cei care nu au o sală de teatru în oraşul în care locuiesc', adaugă Bodochi.

Producţia „Goana după fluturi' a fost proiectată, în avanpremieră, la Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică (UNATC), în prezenţa protagoniştilor, a echipei de creaţie şi a unor critici de teatru.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare