; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

În fiecare săptămână, TVR 2 aduce un film de artă pe micile ecrane. Astăzi, „Marea frumuseţe”

TVR 2 aduce filme de artă pe micile ecrane. Vezi titlurile programate în următoarea perioadă

09 January 2017

În fiecare seară de luni, de la ora 22.10, TVR 2 continuă ciclul „Filmul de Artă' – cu difuzarea unor producţii recente, apreciate atât de publicul cinefil, cât şi de critica de specialitate, filme care au câştigat cele mai importante premii la festivalurile internaţionale din ultimii ani.

Ca şi până acum, filmele vor fi precedate de o scurtă prezentare, semnată de regizorul Laurenţiu Damian (profesor la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică şi preşedinte al Uniunii Cineaştilor din România), pentru care „filmul de artă şi de autor este acel cinema de elită, încărcat de sens şi semnificaţii în care valoarea conceptului dramaturgic se îmbină cu poetica marilor autori de film'.

„Este un cinema al autorilor de geniu, un cinema pe care îl gândeşti, un cinema cu secvenţe care te obsedează multă vreme', a mai spus Laurențiu Damian, citat într-un comunicat de presă TVR.

„La grande bellezza', un omagiu adus lui Fellini

Luni, 9 ianuarie, este programat filmul „Marea frumuseţe' („LA GRANDE BELEZZA' – o producţie Italia 2013), în regia lui Paolo Sorrentino, în care îi regăsim pe Toni Servillo și Sabrina Ferrilli – un omagiu adus lui Fellini. Filmul este o dramă distinsă cu numeroase trofee precum:

  • Premiul Oscar pentru film străin,
  • Globul de Aur pentru film străin,
  • Premiul BAFTA pentru film străin,
  • plus o Nominalizare la Palme d’Or.

Ce alte filme puteți vedea la „Filmul de Artă' în următoarea perioadă

Câteva dintre titlurile programate în următoarele săptămâni, la TVR 2, în cadrul ciclului „Filmul de Artă' sunt:

* IUBIRE /AMOUR (2012), regizat de Michael Haneke, cu Jean-Louis Trintignant şi Emmanuelle Riva; premiat cu Palme d’Or la Festivalul de Film de la Cannes, câştigător al premiilor Oscar şi Globul de Aur pentru cel mai bun film străin.

* PANGLICA ALBĂ/DAS WEISSE BAND (2009), regizat de Michael Haneke, cu Christian Friedel şi Ernst Jacobi; premiat cu Palme d’Or la Festivalul de Film de la Cannes, câştigător al premiului Globul de Aur pentru cel mai bun film străin.

* UN PROFET/UN PROPHETE (2009), regizat de Jacques Audiard, cu Tahar Rahim şi Niels Arestrup; câştigător al Marelui Premiu al Juriului la Festivalul de la Cannes, nominalizat la premiul Oscar pentru cel mai bun film străin.

* NADER ŞI SIMIN, O DESPĂRŢIRE/A SEPARATION (2011), regizat de Asghar Farhadi; premiat cu Oscar şi Globul de Aur pentru cel mai bun film străin, câştigător al premiului Ursul de Aur la Festivalul de Film de la Berlin.

* COPIII SUNT BINE-MERSI/THE KIDS ARE ALL RIGHT (2010), regizat de Lisa Cholodenko, cu Annette Bening şi Julianne Moore; două premii Globul de Aur, pentru cel mai bun film şi cea mai bună interpretare feminină.

* DOUĂ ZILE, O NOAPTE/DEUX JOURS, UNE NUIT (2014), regizat de Jean-Pierre şi Luc Dardenne, cu Marion Cotillard; nominalizat la premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă, câştigător al Premiului Academiei Europene de Film pentru cea mai bună actriţă.

* PIELEA ÎN CARE TRĂIESC/LA PIEL QUE HABITO (2011), regizat de Pedro Almodovar, cu Antonio Banderas; câştigător al premiului BAFTA pentru cel mai bun film străin şi a patru premii Goya.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Alte articole:

Pedro Almodovar a anunțat următorul film | Penélope Cruz e în distribuție

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare