; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Picnic pe campul de lupta 4

Rodica Tapalagă, Horaţiu Mălăele și Mihai Mălaimare, diseară la TVR 2

11 August 2014

TVR 2 a programat luni, 11 august, pe spaţiul dedicat Teatrului Naţional de Televiziune, spectacolul cu piesa „Pic-nic pe câmpul de luptă' a dramaturgului Fernando Arrabal, în regia lui Cornel Popa (de la ora 20.10). După miezul nopţii (de la ora 00.50), veți putea urmări un program special – spectacolul „Groapa cu nisip' de Michał Walczak (Regia: Bocsárdi László), programat cu ocazia Zilei Internaţionale a Tineretului (12 august).

Teatrul panicii – Spectacolul Pic-nic pe câmpul de luptă' (regia: Cornel Popa)

[Not a valid template]

Casa de Producţie TVR îl sărbătoreşte luni, 11 august, pe dramaturgul francez de origine spaniolă Fernando Arrabal, care împlinește vârsta de 82 de ani (n. 11 august 1932). Astfel, TVR 2 difuzează luni, 11 august, de la ora 20.10, piesa „Pic-nic pe câmpul de luptă' de Fernando Arrabal (regia: Cornel Popa, premiera tv: 1979). În distribuţie: Rodica Tapalagă, Ion Marinescu, Horaţiu Mălăele, Florin Zamfirescu, Mihai Mălaimare, Radu Gheorghe.

Într-un moment de aparentă linişte, o familie vine să-şi vadă fiul plecat pe câmpul de luptă de multă vreme. În ciuda pericolului, mama şi tatăl vor să-i ofere băiatului un moment de „răsfăţ”: un picnic chiar în locul expus bombardamentelor – sectorul 47, pe care acesta îl păzeşte.

Preocupaţi de modalităţile de distracţie ale soldaţilor pe front, părinţii subestimează gravitatea evenimentelor de pe câmpul de luptă. Tabloul absurdului este completat de un soldat depăşit de atribuţiile care i-au fost puse pe umeri şi de un prizonier la fel de nepregătit pentru luptă, care ajunge să fie invitat la picnic. Gesturile şi replicile rupte de realitate ale personajelor dau naştere unor situaţii mai puţin obişnuite şi unei întrebări esenţiale: de ce luptăm?

 

Program special cu prilejul Zilei Internaţionale a Tineretului, consacrată de ONU

Spectacolul Groapa cu nisip' de Michał Walczak (Regia: Bocsárdi László)

[Not a valid template]

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Tineretului (12 august), consacrată de ONU începând cu 1999, Televiziunea Română în colaborare cu Universitatea de Arte din Târgu Mureş și Institutul Polonez din Bucureşti prezintă „Groapa cu nisip' de Michał Walczak („Piaskownica'). Spectacolul este difuzat luni seară (11 august), după miezul nopţii (de la ora 00.50), la TVR 2. În distribuţie: Boros Csaba (băiatul) şi Kovács Kati (fata).

EL şi EA, personajele centrale ale poveştii, împart locul de joacă: o groapă cu nisip… Se ceartă şi se împacă, îşi vorbesc şi se ignoră… Încearcă să comunice… Dar cum?

Spectacolul tensiunilor dintre cei doi tineri ajunge să fie transpus în dialogul jucăriilor. Dar, deşi totul este un joc, întâlnirile, dialogurile şi gesturile lor sunt marcate de maturitate.
Unde se termină teritoriul lui şi unde începe teritoriul ei? Ce se întâmplă când sunt încălcate limitele de spaţiu ale fiecăruia dintre ei? Ce ne răneşte şi ce ne întăreşte? Ce efecte are schimbarea sau plecarea celuilalt? Confruntare, împăcare, acceptare, iubire, pierdere… O poveste despre stările prin care trec un băiat şi o fată în jocul vieţii…

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare