; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Mircea Lucescu_Il Luce2222

TVR 1 își reînnoiește grila. Televiziunea aduce ediții în premieră ale unor producţii apreciate și programe noi

22 May 2020

Din acest weekend, revin pe micul ecran programe consacrate ale TVR 1, iar de la începutul lunii iunie, vom avea și noutăți în grila TVR 1, cum ar fi documentarul „România construită'.

 Vezi galeria foto >

„România construită'

Producătorul și realizatorul Alexandru Munteanu lansează la TVR 1 „România construită', un serial documentar de zece episoade.

„Am vrut să redau imaginea brută a României de astăzi. Așa este ea după aproape două mii de ani de când se construiește pe acest teritoriu. Nu am căutat „mai binele' sau „mai răul', ci realitatea așa cum se prezintă, produsă de toți cei care au contribuit la realizarea ei. Am încercat totodată să demonstrăm că tot ceea ce avem bun sau rău își are rădăcinile în istoria noastră și că există mereu o legătură între ceea ce suntem și ceea ce am realizat', declară Alexandru Munteanu.

Serialul „România construită' se difuzează la TVR 1 din 7 iunie, duminica, la ora 17.00.

 

„Garantat 100%'

Cătălin Ștefănescu ne aduce noi întâlniri, filmate fie în studioul emisiunii, fie la distanță, cu invitați din țară și din străinătate. Duminică, 24 mai, de la ora 23.00, în prima ediție a emisiunii, Dan Bărbulescu, membru fondator al Parcului Natural Văcărești, și Cristian Lascu, geolog prospector, cercetător al Institutului de speologie Emil Racoviță, ne vorbesc despre protejarea mediului înconjurător, dar şi despre frumuseţea şi valoarea deltei din Capitală.

„Discutăm cu invitații noștri despre o problemă ce poate fi rezumată în câteva cuvinte, care am dori să ajungă la toți telespectatorii televiziunii publice și la fiecare concetățean: curățenia aerului pe care îl respirăm e și o problemă de cultură', declară Cătălin Ștefănescu.

„Garantat 100%' este difuzat duminică, 24 mai, de la ora 23.00.

 

„Il Luce'

Mircea Lucescu este „Il Luce', în seria documentară în 16 episoade, care începe din 6 iunie la TVR 1. Realizată de Dumitru Graur, producția urmărește pas cu pas cariera de jucător și de antrenor a celui supranumit „Il Luce' încă din anii 90, când își câștiga faima în Italia, la Pisa și Brescia. Peste 100 de personaje din România, Italia, Turcia sau Ucraina vorbesc pe larg despre Mircea Lucescu, omul care le-a marcat într-un fel viața și cariera.

„Este capodopera vieții mele profesionale! Îi sfătuiesc pe toți iubitorii fotbalului să nu rateze niciun episod', afirmă Dumitru Graur.

„Il Luce' începe din 6 iunie la TVR 1 și va putea fi urmărită în fiecare sâmbătă și duminică, de la 15.30.

 

„Teleenciclopedia'

Știți care este cel mai fericit animal de pe planetă? Dar misiunile oficiale ale sondelor spaţiale? Simpaticul quokka trăiește în insula Rottnest din Australia. O serie documentară nouă despre viața pe insula australiană vom putea urmări din iunie sâmbăta, la ora 18.00, la „Teleenciclopedia', unde continuă cu noi episoade și seria despre sondele spațiale.

„Teleenciclopedia' este în fiecare sâmbăta, de la ora 18.00.

 

„Vreau să fiu sănătos'

Revine cu un sezon nou sâmbătă, 23 mai, la ora 10.00, cu o ediție ce pune pe tapet și subiectul ce ține de câteva luni titlurile tuturor jurnalelor de știri – coronavirusul.

„Vom aborda subiectul legat de Covid-19, cu toate implicatiile lui; de asemenea, vom avea rubrici destinate unor subiecte medicale sau tangente zonei de sănătate, dar și tematici din zona de beauty și de lifestyle', spune Beatrice Cioba, producătorul emisiunii.

„Vreau să fiu sănătos' e difuzată sâmbăta, de la ora 10.00.

 

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare