Homepage  / Televiziune

In Memoriam Alain Delon. TVR 1 schimbă programul și difuzează două dintre filmele celebre ale marelui actor,„Rocco şi fraţii săi” și „Eclipsa”

In Memoriam Alain Delon. TVR 1 schimbă programul și difuzează două dintre filmele celebre ale marelui actor,„Rocco şi fraţii săi” și „Eclipsa”
8

de Cristina Țapu,

Alain Delon a murit la 88 de ani, înconjurat de cei trei copii ai săi, care în ultima perioadă a vieții artistului au purtat un adevărat război în presa din Franța. Actorul, devenit simbol al cinematografiei franceze, este omagiat și de către postul de televiziune TVR 1, care a decis să difuzeze pentru fanii români ai actorului două dintre cele mai cunoscute și apreciate pelicule ale lui Delon.

TVR 1 difuzează două filme cu Alain Delon în memoria acestuia

Alain Delon a murit la 88 de ani, iar în ultimele clipe de viață familia i-a fost aproape. Anunțul privind decesul actorului a fost făcut public de către cei trei copii ai starului, în cadrul unei declarații comune oferite pentru o agenție de presă din Franța.

Melodie en sous solIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 8

Cariera lui Alain Delon a început în anii 1950, când a fost descoperit de regizorul Yves Allégret. În 1957, Delon a primit un rol minor în filmul Quand la femme s’en mêle, dar a fost suficient pentru a atrage atenția criticilor și a publicului. În scurt timp, talentul său actoricesc l-a propulsat în centrul atenției.

Alain Delon a avut o carieră care s-a întins pe mai bine de cinci decenii, iar numele său este cunoscut la nivelul cinematografiei mondiale.

Postul de televiziune TVR va difuza filmul „Rocco și frații săi”, produs în anul 1960. O familie săracă vine din sudul Italiei, la Milano, în căutarea unei vieţi mai bune. Povestea se concentrează, pe rând, asupra celor patru fraţi Parondis, mai ales asupra lui Rocco, acela care îşi vede spulberate speranţele de a ţine familia unită.

„Rocco şi fraţii săi”, luni, 19 august, de la 21.00, la TVR 1

„Rocco şi fraţii săi” a fost primul mare succes al lui Alain Delon, filmul care l-a consacrat şi care i-a deschis drumul către colaborările cu mari regizori. Delon avea să lucreze din nou cu Luchino Visconti, în 1963, la o altă capodoperă cinematografică: „Ghepardul”.

Filmul „Rocco și frații săi” va putea fi văzut la TVR 1 astăzi, luni, 19 august, începând cu ora 21.00.

„Eclipsa” marți, 20 august, de la 21.00, la TVR 1

TVR 1 va transmite și marți, 20 august, de la ora 21.00 un al doilea film în memoria lui Alain Delon. Este vorba despre pelicula „Eclipsa”, produsă în anul 1962, în regia lui Michelangelo Antonioni.

Ca să scape de problemele financiare, Vittoria (superba Monica Vitti), tânără traducătoare dintr-o familie modestă, a trăit câţiva ani cu Riccardo, un bărbat mai în vârstă. Dar relaţia lipsită de iubire o deprimă şi, în ciuda protestelor lui, îl părăseşte. După puţin timp, Vittoria îl întâlneşte pe Piero (Alain Delon), un ambiţios agent de bursă, alături de care speră că va învăţa să iubească, dar firea materialistă a tânărului ajunge s-o dezamăgească şi s-o înstrăineze.

Considerat unul dintre cele mai importante filme din cariera lui Alain Delon, Eclipsa” face parte din trilogia lui Antonioni despre alienare şi imposibilitatea comunicării în lumea modernă, împreună cu Aventura” şi Noaptea”.

Alain Delon a cunoscut succesul în Europa și în Statele Unite ale Americii

Succesul lui Delon nu s-a limitat la Europa. În anii 1960 și 1970, el a jucat în filme americane, colaborând cu regizori de renume și actori celebri. În 1966, a apărut în filmul Lost Command alături de Anthony Quinn și Claudia Cardinale. Deși cariera sa la Hollywood nu a fost la fel de prolifică ca în Europa, Delon a rămas o figură respectată în cinematografia internațională.

Un alt moment de referință în cariera lui Delon a fost colaborarea cu regizorul francez Jean-Pierre Melville, un maestru al filmului noir. Filmele lor împreună, precum Le Samouraï (1967) și Cercurile roșii (1970), sunt reprezentative pentru filmul noir și au consolidat reputația lui Delon ca unul dintre cei mai buni actori ai filmului de acest tip.

Sursă foto: Hepta – Profimedia

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton