; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Juriul va alege semifinaliştii şi finaliştii Eurovision România

TVR 1 difuzează, în această seară, prima semifinală Eurovision

09 May 2017

Ce-a de-a 62 ediţie a concursului muzical Eurovision începe astăzi, la Kiev, Ucraina, iar TVR 1 va difuza, în direct, de la ora 22.00, prima semifinală.

În cadrul acesteia, îi veţi asculta pe reprezentanţii a 18 ţări: Suedia, Georgia, Australia (invitată specială), Albania, Belgia, Muntenegru, Finlanda, Azerbaidjan, Portugalia, Grecia, Polonia, Moldova, Islanda, Cehia, Cipru, Armenia, Slovenia şi Letonia. Dintre acestea, doar 10 se vor califica pentru finala din 13 mai.

Spectacolul de la Kiev se va desfăşura la International Exhibition Centre, iar gazdele vor fi trei bărbaţi.

 Vezi galeria foto >

 

În ceea ce îi priveşte pe reprezentanţii ţării noastre, Ilinca şi Alex Florea, care vor cânta piesa „Yodel It' în cea de-a doua semifinală, joi, 11 mai, aceştia au avut câteva repetiţii în capitala Ucrainei. Din păcate, chiar la prima, Alex a avut un accident. Artistul a executat o mişcare mai complexă pe unul dintre cele două tunuri din recuzită pentru a da o notă specială show-ului şi s-a tăiat la mână, el având nevoie de îngrijiri medicale. Chiar şi aşa, el nu vrea să renunţe la coregrafia riscantă pentru semfinală.

În spectacolul nostru avem o mişcare mai dificilă, iar la a treia filmare am forţat mai mult şi am căzut', a povestit Alex la conferinţa de presă ce a avut loc după repetiţii.

În timp ce cântam, am văzut tunul venind brusc către mine, şi nu ştiu ce s-ar fi întâmplat dacă Alex nu l-ar fi oprit la timp', a adăugat Ilinca, amuzată.

Alex şi-a revenit repede şi au mai urmat şi alte repetiţii despre care Iuliana Marciuc, şefa delegaţiei României a povestit:

„Am fost primiţi de întreaga echipa de producţie cu îngrijorare. Au fost foarte drăguţi şi ne-au întrebat încă de la intrarea în backstage cum se simte Alex şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la show-ul de pe scenă, în cazul în care artistul va cădea şi a doua oară.

Organizatorii au punctat foarte clar că Alex trebuie să urce pe tun atunci când este oprit şi nu în mişcare, ca să evite orice fel de căzătură. Noi le-am promis că acest lucru nu se va mai întâmpla şi am reuşit ca, cele trei repetiţii, câte au fost în cadrul programului nostru de 20 de minute, să se încheie cu bine'.

Show-ul României a încântat presa internaţională şi a plasat „Yodel It!' pe a şasea poziţie în topul alcătuit de casele de pariuri.

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare