; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

31969892_1825478070849590_7315121979957182464_n

TVR 1 difuzează azi prima semifinală a concursului Eurovision. Ce fac reprezentanţii României?

08 May 2018

Astăzi de la ora 22.00, TVR 1 va difuza, în direct, prima semifinală a celei de-a 63-a ediții a concursului muzical Eurovision. Pe Altice Arena din Lisabona vor urca reprezentanţii a 19 ţări – Azerbaijan, Islanda, Albania, Belgia, Cehia, Lituania, Israel, Belarus, Estonia, Bulgaria, Macedonia, Croaţia, Austria, Grecia, Finlanda, Armenia, Elveţia, Irlanda și Cipru. Dintre aceste ţări doar 10 se vor califica în finala din 12 mai.

 

România – reprezentată de trupa The Humans – va concura în cea de-a doua semifinală, care va avea loc joi, 10 mai. În cea de-a doua semifinală vor mai cânta reprezentanţii din Rusia, prezentă anul acesta după tensiunile diplomatice de anul trecut cu Ucraina, Australia, Danemarca, Norvegia, Republica Moldava, San Marino, Olanda, Ungaria, Georgia, Malta, Polonia, Letonia, Slovenia, Muntenegru, Serbia, Suedia şi Ucraina.

Îmbrăcați în ținute elegante, reprezentanții celor 43 de țări participante la Eurovision au defilat duminică prin fața jurnaliștilor şi a fanilor care s-au strâns în fața Muzeului de Artă, Arhitectură și Tehnologie din capitala Portugaliei.

 

Cum s-au prezentat românii

Cei 6 reprezentanţi ai României la Eurovision – Cristina Caramarcu, Adrian Tetrade, Alin Neagoe, Alex Matei, Alex Cismaru şi Corina Matei, adică trupa Humans – au fost foarte bine primiţi la Lisabona, unde au acordat zeci de interviuri.

„Am venit să câștigăm, așa că am anunțat publicul să-și cumpere din timp biletele de avion pentru România, ca să fim siguri că ne vom revedea în aceeași formulă și la București', au declarat artiștii noştri.

Delegația României a defilat într-o formulă inedită la ediția din acest an a ceremoniei de deschidere. Alături de cei șase artiști a fost prezent și Adrian Tănase, lead vocal The Humans, care nu a putut participa în concurs din cauza limitării la formula de șase persoane stipulată în regulament.

Momentul culminant al serii a avut loc în fața sectorului ocupat de jurnaliștii și fanii din România, unde Cristina a fost așteptată de iubitul ei, Rosario. „Înarmat' cu un trandafir roșu, cel care îi este alături de 8 ani a cerut-o de soție în fața sutelor de oameni prezenți la ceremonie.

„Sunt copleșită. Este un moment unic, o experiență pe care nu o voi uita niciodată, iar surpriza pregătită de Rosario, reînnoind cererea în căsătorie chiar aici, a făcut această zi cea mai frumoasă din viața mea', a spus cântăreaţa, vizibil emoționată.

Turpa The Humans va interpreta în concurs melodia Goodbye'. Ana Moura şi Mariza, cunoscutele interprete de muzică fado, vor cânta în deschiderea Eurovisionului, iar pe scenă va urca şi câştigătorul ediţiei de anul trecut, Salvador Sobral.  

 

 Vezi galeria foto >
Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare