; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

15875292_1339270376124308_1661076098358123471_o

TVR 1 difuzează azi o ediție specială a emisiunii „Replay”, dedicată în memoria lui Diego Maradona

26 November 2020

Joi, 26 noiembrie, la ora 23.20, vedem la TVR 1 o ediție specială a emisiunii „Replay', dedicată celui care a fost rebelul genial al fotbalului mondial.

Legendă. Zeu. Geniu. Erou. Magician al balonului. Sunt doar câteva dintre apelativele ce i-au fost atribuite, de-a lungul timpului, unuia dintre cei mai iubiți jucători din istoria fotbalului mondial. Adulat de milioane de oameni pentru felul în care „dansa' pe terenul de fotbal, Diego Armando Maradona a fost totodată și unul dintre cei mai controversați sportivi, pentru numeroasele derapaje din viața particulară. La 60 de ani, Maradona a părăsit terenul de joc pentru totdeauna, lăsând în urmă ultimul și cel mai mare gol…

Joi, 26 noiembrie, de la ora 23.20, Marian Olaianos și Marius Mitran ne așteaptă la o ediție specială „Replay', cu imagini de la întâlnirile Naționalelor României și Argentinei din anii de glorie ai celui supranumit „El Pibe d’Oro' (Copilul de Aur) al fotbalului mondial.

„Emisiunea va fi un omagiu adus celui mai mare jucător de fotbal al tuturor timpurilor, care a influențat viețile mai multor generații. Un omagiu pentru un jucător care s-a intersectat în câteva rânduri cu fotbalul românesc. Telespectatorii noștri vor putea vedea, timp de aproape o oră, cele mai memorabile momente din aceste întâlniri', explică Marian Olaianos.

„Sunt mulțumit că am adus fericirea oamenilor cu o minge. Este cea mai mare mândrie a mea', declara Diego Armando Maradona în ultimul său interviu, acordat revistei France Football la împlinirea vârstei de 60 de ani. Joi seară, la „Replay', îl vom revedea cu mingea la picior, așa cum va rămâne în inimile tuturor.

Unul dintre cei mai mari fotbaliști din istorie, Diego Maradona, s-a stins  din viață pe 25 noiembrie, la vârsta de 60 de ani.

 
Cel mai mare ziar din Argentina, Clarin, a relatat că fotbalistul a fost operat pe creier pentru îndepărtarea unui hematom subdural, descoperit în urma unei investigaţii CT.  În urma intervenției acesta a suferit și de anemie și deshidratae. Ulterior, pe 11 noiembrie acesta a fost externat la una din locuințele pe care le avea în apropiere de Buenos Aires, în Tigre, unde era aproape de fiicele sale. 

A fost considerat de către mulți din lumea fotbalului (inclusiv jurnaliști sportivi, foști și actuali jucători, fani, etc.) ca fiind cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor, împărțind cu Pelé titlul de Jucătorul Secolului decernat de FIFA. 

De-a lungul carierei sale de jucător profesionist, Maradona a jucat pentru  Boca Juniors (1981, 1995-1998), F.C. Barcelona (1982-1984), (1984-1991), F.C. Sevilla (1992-1993) și Newells Old Boys (1993-1994).

 
Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare