; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Mohamed Kaci_64 monde francais

TV5MONDE vorbește în această seară despre Revoluția Română din 1989

23 December 2014

Canalul francofon TV5MONDE va prezenta diseară, 23 decembrie, de la 19.30 (ora Bucureștiului), o emisiune despre Revoluția Română din 1989, avându-l ca invitat special, prin intermediul unui duplex București – Paris, pe Petre Roman, prim-ministru al României în perioada 1981 – 1991.

credit foto: © TV5MONDE

credit foto: © TV5MONDE

Subiectul va fi dezbătut în ediția prime-time a principalei emisiuni de politică externă a TV5MONDE, difuzate deseară la nivel mondial, „64′ le monde en français'.

Tema abordată de jurnaliștii de la TV5MONDE este despre ce înseamnă astăzi Revoluția Română din 1989 – prima revoluție televizată din istorie -, la 25 de ani de când a avut loc în Timișoara, București și în toată România.

Om politic român francofon, după cum menționează jurnaliștii TV5MONDE, Petre Roman este unul dintre românii implicați major în evenimentele din 1989, devenit prim-ministru al noului regim la începutul anilor ‘90.

Dezbaterea din această seară va dura 19 minute și va fi moderată de jurnalistul Mohamed Kaci (foto). „64′ le monde en français' este principala emisiune de analiză a politicii externe a TV5MONDE, emisiune care prezintă afacerile internaționale din perspectiva țărilor francofone.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare