; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

65027_bd_77863_fichier_etrange monsieur steve 5

TV5MONDE va difuza, luna aceasta, trei filme-cult ale lui Jeanne Moreau

17 October 2016

Se spune că nimic nu este mai potrivit pentru o seară de toamnă ploioasă decât un film clasic. Pentru cea de-a doua jumătate a lui octombrie, TV5MONDE a programat câteva dintre filmele-cult ale icon-ului Jeanne Moreau.

jeanne-moreau

Cunoscută ca primul sex-simbol francez care a pozat pentru coperta Time Magazine, Jeanne Moreau a primit un omagiu pentru întreaga carieră, adus de Sharon Stone, în 1998, în cadrul decernării Premiilor Oscar. Este cea mai înaltă distincție acordată de Academia Americană de Film unei actrițe internaționale, ca recunoaștere a contribuției aduse istoriei cinematografului mondial.

Moreau a colaborat cu mari cineaști precum Wim Wenders, Rainer Werner Fassbinder, Michelangelo Antonioni, Brigitte Bardot, Lino Ventura, Orson Welles sau François Truffaut. Ea a fost, de asemenea, muza lui Truffaut, și amintim aici de „Jules et Jim', și de secvența celebră în care actrița cântă „Le tourbillon de la vie'.

În octombrie, lăsați-vă seduși de charisma lui Jeanne Moreau, la TV5MONDE.

 

LE DOS AU MUR – DUMINICĂ, 23 OCTOMBRIE, DE LA 22.00, în reluare: în 31 octombrie, de la 01.00

Bogatul om de afaceri Jacques Decret află că soția sa, Gloria, trăiește o poveste de dragoste cu un tânăr actor. Pentru a se răzbuna, o copleșește cu scrisori anonime, convingând-o că amantul ei este autorul. În pragul disperării, Gloria vrea să se sinucidă. Surprinsă întâmplător de iubitul ei, îl omoară accidental.

Regia: Édouard Molinaro (Franța, 1957, film alb-negru)

[Not a valid template]

 

 

VIVA MARIA! – LUNI, 24 OCTOMBRIE, DE LA 01.00

Ne aflăm într-o țară imaginară din America de Sud, în 1907. După moartea tatălui său, un terorist irlandez, Maria se alătură unei trupe de ambulante pariziene de music-hall care îi oferă un post de cântăreață în duet. Partenera sa poartă același prenume ca și ea.

Louis Malle crează aici scena cult dintre Jeanne Moreau și Brigitte Bardot, două femmes fatales pe aceeași scenă: o rochie ruptă și o ocheadă către striptease, în mijlocul unei perioade revoluționare. À voir absolument!

Regia, scenariul: Louis Malle (Franța/Italia, 1965)

[Not a valid template]

 

LÉTRANGE MONSIEUR STEVE – MARȚI, 30 OCTOMBRIE, DE LA 22.00

Georges Villard, un mărunt angajat al unei bănci, este cucerit de Domnul Steve, care îi face favoruri, îl introduce în lumea bună și îi face cunoștință cu Florence, soția sa, de care Georges se îndrăgostește… Jeanne Moreau, așa cum nu ați mai văzut-o până acum, aventuroasă și devotată iubitului său, într-un thriller fascinant.

Regia: Raymond Bailly (Franța, 1957, film alb-negru)

[Not a valid template]

Alte articole:

1. Săptămâna modei de la Paris se vede la TV5MONDE

2. „Fort Boyard' și Turul Franței se văd la TV5MONDE

3. TV5MONDE se concentrează pe Festivalul de la Cannes

4. La TV5MONDE: Secretele unui preşedinte. Ultimele zile din viaţa lui Mitterrand

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare