; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

TV5MONDE difuzează două documentare despre modă

TV5MONDE difuzează două documentare despre modă. Ambele sunt programate în seara asta

19 January 2017

Documentarele „Generația Renoma' și „Paco Rabanne, mode révolutionnaire' vor fi în această seară la TV5MONDE, de la ora 19.40.

Paris, anii ’60. Maurice și Michel Renoma revoluționează codurile vestimentare și tradițiile familiale pentru a reinventa moda pentru tineri. Inspirându-se din tendințele britanice, mai cu seamă cele ale blazerului, ei creează linii originale și ușor de recunoscut, un adevărat triumf! Magazinul lor devine o adresă de neratat în capitală.

Maurice Renoma a creat haine pentru Picasso, Bob Dylan, Eric Clapton, John Lennon, Serge Gainsbourg, Karl Lagerfeld, Yves Saint Laurent…

În 1967, actrița Brigitte Bardot avea să poarte jacheta Ussaro, creată de Renoma, la întâlnirea sa cu Generalul de Gaulle, la Palatul Elysée.

„Generația Renoma' este documentarul care vorbește despre cei doi designeri francezi și revoluția codurilor vestimentare inițiată de ei și care a influențat o întreagă generație. În seara aceasta, de la 19.40, la TV5MONDE.

De la 20.30, „Paco Rabanne, mode révolutionnaire'. Ne aflăm la „capătul lumii', „penn ar bed' în bretonă; iar prin față ni se perindă imagini de natură sălbatică. O întâlnire cu Paco Rabanne, creatorul de modă mitic şi mistic, în casa lui retrasă din Portsall. Artistul povesteşte despre cariera sa şi despre misterul legat de numele pe care îl poartă.

[Not a valid template]Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Alte articole:

Săptămâna modei de la Paris se vede la TV5MONDE

„Fort Boyard' și Turul Franței se văd la TV5MONDE

La TV5MONDE: Secretele unui preşedinte. Ultimele zile din viaţa lui Mitterrand

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare