; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Turist cu buget zero (2)

“Turist cu buget zero” începe din 22 mai, la Discovery Channel

17 May 2016

Rob Greenfield, aventurier şi ecologist, face echipă cu regizorul James Levelle într-o aventură ce are loc în America de Sud, pe parcursul căreia descoperă că munca grea și generozitatea unor necunoscuți valorează mai mult decât banii.

Turist cu buget zero (2)

Când Rob Greenfield a aterizat pe Aeroportul Internațional Rio de Janeiro–Galeão din Brazilia, desculț și având la el doar un rucsac, a realizat că va începe una dintre cele mai curajoase aventuri din viaţa sa. James Levelle îl întâmpină pe Rob pornind împreună în această aventură, fără niciun ban și niciun plan, doar cu intenţia de a trăi o experiență memorabilă pe parcursul unei călătorii din Brazilia până în Panama. Turist cu buget zero' are premiera duminică, 22 mai, de la ora 20.00.

Turist cu buget zero (3)

În această serie nouă, Greenfield își verifică teoria conform căreia poți să străbați lumea bazându-te doar pe ingeniozitate și muncă, dar şi pe generozitatea necunoscuților care îți ies în cale. Propunându-și să străbată un traseu de 9000 km, traversând șapte țări fără să aibă un ban în buzunar, Greenfield își unește eforturile cu Levelle.

Turist cu buget zero (4)

Pe traseu, ei vor supune proaspăta lor prietenie unor teste serioase. Fiecare zi este o nouă provocare, în încercarea de a-și găsi hrană, adăpost și mijloace de transport, chiar și atunci când sunt tentaţi să se oprească, să se relaxeze și să se bucure de peisajele minunate din jur. Nu de puține ori apar tensiuni între Rob și James referitoare la felul cum ar trebui să-și găsească cele necesare sau să parcurgă traseul stabilit.

Turist cu buget zero

De la gătit, făcut curat și lucrat în construcții ca să-și câștige hrana și adăpostul, până la nopți petrecute sub cerul liber, la marginea drumului sau prin popasuri pentru camioane, Rob și James nu se dau în lături de la nimic ca să-și poată continua călătoria. Ei ajung chiar să lucreze ca văcari la o fermă de gaucho și să descopere o comunitate secretă de menoniți. Confruntându-se cu bariera de limbă, conflicte extreme între culturi, furtuni violente, arșițe cumplite și terenuri dificil de străbătut, va reuși Rob să convingă diverși necunoscuți să le dea o mână de ajutor în periplul lor? Turist cu buget zero' este o incursiune dură și plină de forță într-o filosofie de viață care demonstrează că omenia și compasiunea pot depăși orice bariere culturale.

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare