; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Turcescu are o relaţie cu Realitatea

25 January 2010

Robert Turcescu nu a avut un loc fix în grila Realităţii din 2009, însă a ieşit în faţă în momente-cheie, cum ar fi cel al dezbaterilor finale dintre candidaţii la preşedinţie, Traian Băsescu şi Mircea Geoană. Am discutat cu jurnalistul de la „100%' despre şansa unei numiri la şefia SRTv, dar şi despre… „flacăra violet'.

Eşti văzut ca soluţia ideală pentru postul de preşedinte-director general al SRTv, acum că mandatul lui Alexandru Sassu ar putea lua sfârşit în februarie…

Categoric n-am avut nici o discuţie apropo de această chestiune. O astfel de discuţie a avut loc şi la începutul anului 2005, de fapt întotdeauna au existat discuţii despre o astfel de variantă, dar fără un caracter oficial, numai chestiuni de genul „da ce-ai zice dacă…'. Paradoxal sau nu, ideile au fost vehiculate din toate părţile spectrului politic.

Ai lua în calcul această variantă?

Cu siguranţă m-aş gândi. Nu pot să spun că ştiu acum care ar fi decizia. E o variantă asupra căreia aş reflecta. Vreau să subliniez încă o dată că discutăm despre o chestiune ipotetică.

Ar fi cazul să vină un jurnalist la şefia posturilor publice, după o serie de preşedinţi mai mult sau mai puţin afiliaţi politic?

N-am stat să studiez acest caz. Cert e că, dacă vrei o părere de profesionist în domeniu, de om care face meseria de 16 ani, ceea ce se întâmplă cu televiziunea naţională e născător de mari semne de întrebare. Cred că o astfel de schimbare ar fi necesară. O schimbare la nivelul managementului, jurnalistic sau redacţional, se impune. Nu e posibil ca pe parcursul ultimilor ani, cu o încărcătură politică teribilă, televiziunea naţională să nu fie capabilă să impună măcar o dată la trei luni agenda media dintr-o săptămână.

Ce vei face dacă rămâi la Realitatea? Nu ai avut un loc clar în grilă în ultimul an, ai fost ba la „100%', ba la „România vorbeşte', care acum a luat sfârşit…

În ultimul an, preocuparea mea majoră s-a numit Realitatea FM, de care sunt foarte mândru. Latura legată de TV a fost cumva în plan secund. Am încercat experimentul „România vorbeşte', dar are nevoie de o susţinere. Nici n-a fost un moment fericit pentru lansarea pe TV, într-o perioadă în care aveau loc multe „breaking news'. Cred că e un proiect care şi-ar putea găsi un loc în grila Realităţii. Aşa cum şi un talkshow semnat Robert Turcescu ar putea să aibă un loc în grilă. Discuţii sunt permanente, o dată cu schimbarea grilei de programe. În acelaşi timp vă reamintesc că e un an dificil pentru întreaga presă, un an în care şi grilele tuturor televiziunilor vor fi mult mai reduse.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare