; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Tudor Giurgiu

Tudor Giurgiu face un film despre tablourile furate din Rotterdam

01 August 2013

Regizorul şi producătorul Tudor Giurgiu („Despre oameni şi melci') are de gând să aducă pe marele ecran povestea furtului celor 7 tablouri din muzeul Kunsthal din Rotterdam, din octombrie 2012.

Povestea furtului pus la cale de şase români i-a inspirat pe fotograful Cristian Movilă şi pe Tudor Giurgiu, care lucrează acum la documentare (i-au intervievat deja pe cei implicaţi în jaf) şi scenariu şi promit poate un film în engleză, cu actori cunoscuţi.

Povestea tablourilor valorând 18 milioane de euro a fost spusă, în imagini, de Cristian Movilă, pentru „New York Times', iar vizita în satul Carcaliu (Brăila), unde locuieşte Olga Dogaru, mama unuia dintre suspecţ (care ar fi ars tablourile într-o sobă) i-a dat acestuia ideea unui film despre această „poveste aproape fantezistă', cum o numeşte el.

„Deja am primit propuneri de colaborare din partea unor producători din Marea Britanie, Olanda şi Statele Unite. Subiectul vinde de la sine, este un excelent pretext pentru un film de acţiune diferit de majoritatea filmelor de gen. Evaluăm posibilitatea realizării filmului în limba engleză, cu o distribuţie internaţională, în care să se regăsească actori europeni şi americani de top', spune Tudor Giurgiu.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare