; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

150384498_962313740971001_1057594187501400291_n

Tuba Büyüküstün revine pe micile noastre ecrane, în producția istorică „Istoria imperiilor: Otomanii”

15 February 2021

Mini-seria „Istoria imperiilor: Otomanii', despre evenimentele care au dus la cucerirea cetății Constantinopolului de către sultanul Mahomed al II-lea, poate fi urmărită la Viasat History de luni, 15 februarie.

Apreciata mini-serie „Istoria imperiilor: Otomanii', pe care Viasat History o va difuza din 15 februarie, este o docu-dramă cu șase episoade, hibrid între un serial și un documentar. Imaginile de ficțiune, excelent realizate de Netflix în Turcia (de altfel, seria e disponibilă și pe platforma de streaming, pentru cei care vor să o vadă rapid), alternează cu intervenții explicative ale mai multor specialiști în istorie.

 

„Istoria imperiilor: Otomanii' este difuzat de Viasat History în fiecare seară de luni până vineri, 15-19 februarie, ultimul episod fiind programat luni, 22 februarie, de la 22.55.

 

Adevărul istoric

Pe 29 mai 1453, după un asediu de 53 de zile, orașul Constantinopol, pe atunci capitala Imperiului Bizantin, cade în mâinile turcilor conduși de tânărul sultan Mahomed al II-lea (în vârstă de doar 21 de ani). Pregătirea armatei, convingerea marelui vizir, jocurile de culise și relația cu mama sa vitregă, prințesa sârboaică Mara Branković (interpretată de Tuba Büyüküstün), plus, de partea cealaltă, deciziile luate de împăratul bizantin Constantin al XI-lea (interpretat de Tommaso Basili), toate trec pe rând în prim-plan în „Istoria imperiilor: Otomanii'.

În alte roluri

Mini-seria a fost foarte bine primită de public căci excelează la mai multe capitole: costumele și decorurile sunt minuțios recreate, scenele de luptă foarte bine coregrafiate, iar actorii din rolurile principale – talentați și carismatici. Iar dintre ei sigur îl veți remarca pe tânărul actor Cem Yigit Uzümoglu (foto), interpretul lui Mahomed al II-lea, care, deși nu se poate lăuda cu cine știe ce carieră, crează un personaj multidimensional.

 

În afară de Tuba Büyüküstün, telespectatorii români vor mai recunoaște câțiva actori. Astfel, Selim Bayraktar, adică Sumbul din „Suleyman Magnificul', este aici marele vizir Çandarlı Halil Paşa. Ushan Çakir, pe care îl știm din „În dragoste și în război' și „Vieți schimbate', îl interpretează pe omul de încredere al sultanului Mahomed. Iar Damla Sönmez, din „Lupta rozelor' și „Legea familiei', este Ana, spion turc la curtea bizantină.

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare