Homepage  / Cinema

„Trimite-mă la Lună” sosește în cinematografe. Distribuție, poveste, dată de lansare, trailer

„Trimite-mă la Lună” sosește în cinematografe. Distribuție, poveste, dată de lansare, trailer
10

de Andreea Hentea,

Cole Davis (Channing Tatum) și Kelly Jones (Scarlett Johansson) se tachinează reciproc în „Trimite-mă la Lună”, o comedie romantică plasată în anii ’60, când Cursa spațială e în toi, iar americanii se pregătesc să trimită primii oameni pe Lună.

Cum președintele Statelor Unite subliniază mereu importanța misiunii de aselenizare, iar sprijinul publicului american față de aceasta este foarte scăzut, Casa Albă o angajează pe talentata specialistă în publicitate Kelly Jones (Scarlett Johansson) să promoveze programul spațial în fața politicienilor și a publicului american. Ea și Cole Davis (Channing Tatum), directorul de la NASA responsabil cu lansarea misiunii, fac echipă ca misiunea să devină un succes de proporții, ba pregătesc chiar și un plan de rezervă.

Un film cu surprize

Lansarea seducătoarei comedii romantice „Trimite-mă la Lună” / „Fly Me to the Moon” i-a depășit așteptările chiar și regizorului Greg Berlanti, a scris Variety. Acesta a povestit că nu a intenționat să-și lanseze filmul în cinematografe, ci direct pe platforma Apple, care l-a produs. „Apoi am început să testăm filmul pe grupuri de public din Denver, California și Texas și de fiecare dată am primit reacții extraordinare, ceea ce ne-a arătat că filmul e perfect pentru cinematografe”, a mai spus regizorul.

Berlanti a povestit: „Scenariul mi-a fost trimis când eram acasă, bolnav de COVID. L-am citit și mi-am spus: «Poate că este de la COVID, dar povestea asta îmi place foarte mult», așa că l-am citit din nou”. El a spus despre cuplul de actori din rolurile principale: „Scarlett Johansson și Channing Tatum sunt actori care pot avea chimie și cu un perete, dar nu aveam de unde să știm cum funcționează în cuplu până când nu-i aduceam împreună. Din momentul citirii pe roluri, am știut doar că vreau să-i urmăresc în continuare. Au ceea ce se numește chimie, a fost instantaneu”.

Pisicile și NASA

Filmările au fost realizate în Georgia, dar și în campusul NASA din Florida, unde echipei de filmare i s-a permis accesul timp de șase zile. În timpul producției chiar a avut loc o lansare la Cape Canaveral, care a fost înregistrată de camerele 4K ale echipei.

Datorită epocii în care are loc filmul, bărbații numeroși care apar în scenele cu angajați ai NASA au fost obligați să aibă cămășile bluzate un pic în talie, așa că cei de la departamentul de costume le aranjau în permanență, între duble, în cazul celor care se mișcau prea mult. La încheierea filmărilor, cei mai mulți dintre acești figuranți care apăreau în fundal au semnat o felicitare de mulțumire pe care au înmânat-o departamentului de costume pentru acest efort susținut.

Scarlett JohanssonIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 10

În film apare și o pisică neagră, care devine, spre final, un element important, iar pentru rol au fost folosite trei pisici. „Sunt alergic la pisici, a spus Berlanti, așa că am stat deoparte până când a trebuit să le dau direct indicațiile. Purtam mască oricum, fiindcă era pandemie, și m-am gândit că filmările cu ele vor fi cea mai grea parte a lucrului nostru, însă aceste pisici au fost cele mai inteligente dintre toate animalele cu care am lucrat vreodată și cu ele am comunicat cel mai ușor”.

Ca în comediile clasice

Ideea lui Greg Berlanti de a-i distribui pe Scarlett Johansson și Channing Tatum în rolurile principale ale acestei antrenante comedii romantice s-a dovedit fabuloasă. Considerațiile apărute deja după cele câteva reprezentații în avanpremieră vorbesc chiar despre o comunicare pe ecran între cei doi actori asemănătoare cu cea reușită în celebrele comedii romantice clasice cu Doris Day și Rock Hudson, printre care „Confidențe pe pernă” / „Pillow Talk” (1959). Asemenea efect este foarte greu de obținut azi, când, s-a spus, „e limpede că nu ajunge doar să aduci câțiva oameni frumoși și faimoși împreună”, iar cei doi actori principali mențin atenția publicului asupra lor în fiecare secundă.

„Scarlett Johansson și Channing Tatum joacă la intensitate maximă în acest film despre cursa spațială”, a apreciat deadline.com, care a afirmat și că „Billy Wilder s-ar fi distrat copios la această comedie care amintește, într-o anumită măsură, de filmul său „Unu, doi, trei” / „One, Two, Three” (1961).

O: Fly Me to the Moon, SUA, 2024 R: Greg Berlanti D: Scarlett Johansson, Channing Tatum, Woody Harrelson, Ray Romano, Jim Hash, Anna Garcia.

Sursă foto: Hepta – Profimedia

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton