; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Trejo: Drumul dintre închisoare şi cinematograf

08 September 2010

Cariera sa numără până în prezent peste 100 de roluri. Pentru unul dintre filme a ajuns chiar înapoi în celula sa din San Quentin

Cariera sa numără până în prezent peste 100 de roluri. Pentru unul dintre filme a ajuns chiar înapoi în celula sa din San Quentin

Machete este un asasin profesionist angajat să pună capăt vieţii unui senator, însă, la momentul comiterii asasinatului realizează că de fapt el este cel vizat. Spre ghinionul angajatorilor săi, Machete supravieţuieşte, iar răzbunarea sa este cu mult mai aprigă decât aceştia şi-ar fi putut imagina vreodată.

Acesta este Machete, personajul lui Danny Trejo, actor care acum a ajuns la vârsta de 66 de ani după o carieră aglomerată' în cinematografie, începută în 1985 când a ajuns pe platourile de filmare ale peliculei Runaway Train'.

.

Dar ceea ce este inedit în legătură cu Danny Trejo nu este atât povestea din lumina reflectoarelor cât cine a fost el înainte de această carieră.

Născut în 1944 în Los Angeles, actorul a crescut într-un cartier din San Francisco Valley pe ale cărui străzi a comis nenumărate infracţiuni alături de unchiul său şi unde a luat contact cu lumea drogurilor.

Adolescenţa i-a fost marcată de repetate perioade petrecute în arest ca pedeapsă pentru nelegiuirile sale şi tot atunci s-a îndreptat din ce în ce mai mult spre box, dorindu-şi să ajungă un profesionist. Acest plan i-a fost însă zădărnicit de o condamnare de 11 ani pe care a executat-o în închisoarea San Quentin.

Ajuns apoi pe platourile de filmare de la Runaway Train'(adus acolo de un coleg de la programul de reabilitare pe care îl urma), Trejo a fost recunoscut de un fost deţinut cu care îşi petrecuse timpul în închisoare şi care, amintindu-şi cât de bun era Danny la box, l-a recomandat ca antrenor pentru Eric Roberts.

De aici până la a juca alături de actori cum ar fi Johnny Depp, Al Pacino, Robert DeNiro, George Clooney sau Antonio Banderas a fost nevoie de un singur pas.

Pe parcursul timpului Danny a devenit unul dintre preferaţii regizorului Robert Rodriguez care l-a distribuit de atunci în opt pelicule realizate sub semnătura sa. Unde mai pui că şi-au dat seama că sunt şi înrudiţi în timp ce filmau pentru Desperado': Trejo şi Rodriguez sunt veri.

Cu o distribuţie plină de capete de afiş' (Robert DeNiro, Don Johnson, Michelle Rodriguez, Jessica Alba, Steven Seagal, Lindsay Lohan), Machete' este un film despre răzbunarea unui fost agent federal care acum este asasin plătit asupra foştilor clienţi care au vrut să îl lichideze. Filmul rulează în cinematografele româneşti din 3 septembrie.

.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare