Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu și Florin Dumitrescu, la filmările „Pe drumul gustului”. Foto: Pro TV
Pe 19 aprilie, Voyo lansează noua emisiune „Pe drumul gustului”, avându-i ca protagoniști pe chefii Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu și Florin Dumitrescu. Cele 8 episoade vor fi lansate câte unul pe săptămână și îi poartă pe chefi prin România, Maroc și Tenerife. Un episod este dedicat Marocului, unul e filmat în Spania, iar restul de șase, în România. Cei trei chefi ne-au împărtășit primele impresii despre show-ul care începe curând la Voyo.
Sorin Bontea a fost impresionat de deșertul marocan
Sorin Bontea, în deșert
Ce v-a impresionat cel mai mult la acest show?
„Deșertul. Să trăiești în deșert mi se pare wow. Familia care trăia acolo nu avea nimic, nici măcar apă rece la robinet.”
Care a fost cea mai mare provocare a emisiunii?
„Să mă dau cu parapanta, să stau agățat de un cearșaf. Am prins un vânt puternic, de am crezut că nu mai ajung jos. Totuși, asta cred că e pe locul doi. A trebuit să zbor cu ăștia doi (Cătălin și Florin, n.r.), am nimerit și la mijloc în avion.”
Care vi s-a părut preparatul cel mai dificil de reprodus?
„Pâinica cu miere de la Alba Iulia. Pâinea aceea e greu de înghițit… E un desert de pe vremea dacilor. Era o pâinică cu niște miere care trebuia să aibă și gust (aici e necazul cel mai mare).”
Cătălin Scărlătescu a gătit în Sahara în timpul unei furtuni de nisip
Cătălin Scărlătescu, la filmările emisiunii de pe Voyo
Care a fost cea mai mare provocare a emisiunii?
„Pentru mine, cea mai mare provocare a fost să gătesc cu berberii. Să gătesc în Sahara cu localnicii de acolo. Să nu mai spunem că a fost și o furtună de nisip și o ploaie – vedeam cum se scurge apa din cer, în deșert. În momentul în care am ajuns acolo a început ploaia, gândiți-vă că ploaia torențială e puțin spus, zici că turna cineva cu lighianul de sus. Și noi am prins ploaie. Iar chestia aia se întâmplă o dată la cine știe câți ani.”
Care vi s-a părut preparatul cel mai difici de reprodus?
„Tajine – tot acolo. Cu restul suntem familiarizați, le știm din țară. În Tenerife, nu a fost așa greu. Tajine-ul marocan a fost foarte greu de reprodus. Oaia nu am fost în stare să o facem, nici eu și nici Dumitrescu.”
Oaia, o provocare imposibilă
România sau străinătate?
„Să știți că toți suntem locuitori ai acestei planete, așa că merită să vezi țara, dar merită să mai ieși și un pic afară. Tradițiile se schimbă, dar ceapa rămâne aceeași.”
Florin Dumitrescu a exersat ciorba de pește învățată în Deltă
Florin Dumitrescu a fost impresionat de Delta Dunării
Care a fost cea mai mare provocare a emisiunii?
„A fost lupta cu frica de înălțime. Avem niște mijloace de transport mai neortodoxe și a fost cam greu.”
Dar cel mai dificil preparat de reprodus?
„Pentru mine a fost pizza berberă – și anume plăcinta medfouna pe care a trebuit să o gătesc în furtună de nisip și care a fost plină de nisip.”
Ce v-a impresionat cel mai mult?
„Identitatea locurilor care se defineau foarte clar de la o zonă la alta. Chiar și în Bucovina – am mers în două locuri ale Bucovinei și a fost atât de diferit încât am fost șocat.”
Unde ați reveni, unde nu?
„Delta Dunării, unde am ajuns acum pentru prima oară în viață, este un loc unde m-aș întoarce cu copiii. Și aș vrea să văd mai mult din Deltă. Delta este singurul loc care mi se pare că se apropie ca energie cu Vama Veche de odinioară. Mi-a plăcut peștele. Am învățat acolo să fac o ciorbă senzațională și foarte simplă. Imediat ce am ajuns casă, am făcut ciorbă. Cu pește adus de acolo, cinci feluri de pește. În Marrakech sau în deșert nu m-aș mai duce. Igiena nu e ce trebuie. Mie îmi plac lucrurile curate.”