; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Three times

„Trei poveşti despre iubire”, astăzi, în seria „Filmul de artă”, la TVR 2

21 October 2013

Three timesTVR 2 a programat pentru astăzi, 21 octombrie, de la ora 23.10, în seria „Filmul de artă', o coproducţie Franţa-Taiwan – „Trei poveşti despre iubire' („Three Times', 2005). Filmul poartă semnătura regizorului Hou Hsiao-Hsien, unul dintre cei mai importanţi regizori ai cinematografiei taiwaneze.

Ca şi celelalte producţii difuzate în seria „Filmul de artă', şi filmul „Trei poveşti despre iubire' este precedat de o scurtă prezentare a regizorului Laurenţiu Damian.

Drama „Trei poveşti despre iubire' a primit o nominalizare la Palme dOr (Festivalul de Film de la Cannes din 2005), din distribuţia filmului făcând parte Qi Shu, Chen Chang şi Fang Mei.

Filmul prezintă trei poveşti de dragoste, petrecute în epoci diferite, între care se creează corespondenţe dincolo de timp: în 1911, o tânără încearcă să scape dintr-un bordel şi să-şi construiască o altă viaţă, în 1966, un soldat caută cu disperare o fată pe care a întâlnit-o într-o după-amiază, jucând biliard, în 2005, la Taipei, un triunghi amoros ilustrează perfect relaţiile complicate ale epocii moderne.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare