; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Ld d21 04710 r2 1576093464

Trei filme imposibil de refuzat. Ce puteți viziona în weekend la televizor

05 June 2020

Din oferta de filme prin care micul ecran încearcă să compenseze absența celui mare, am selectat trei titluri irezistibile pentru orice cinefil. 

„Maleficent: Suverana răului'

Într-o epocă cinematografică în care continuările și remake-urile sunt la mare preț, impozanta Maleficent nu putea rămâne eroina unui singur film (marele succes omonim din 2014). De la zâna inocentă la vrăjitoarea neînduplecată, cu o costumație imposibil de uitat și o charismă care scurt-circuitează ecranul, eroina jucată de Angelina Jolie este perfectă pentru a impresiona publicul, și nu doar pe cel de vârste mici. Noua aventură începe cu pregătirile de nuntă dintre Aurora (Elle Fanning) și prințul ei iubit, Phillip (Harris Dickinson), însă întâlnirea dintre Maleficent și mama prințului, regina Ingrith (Michelle Pfeiffer) este de rău augur. Între cele două suverane începe un război crunt, iar cele două regate sunt amenințate de o nouă sursă a răului. Deși noul film aduce în poveste mult mai multe elemente întunecate decât primul, fanii vor fi din nou captivați de distribuția remarcabilă, de atmosfera fantastică ce învăluie totul și de scenele de luptă care creează un puternic suspans.  

Duminică, 7 iunie, HBO, 20.00

„La cuțite'

Intriga à la Agatha Christie se combină aici cu săgețile la adresa politicii americane contemporane. Filmul regizat de Rian Johnson cucerește prin umorul fin, prin suspans, dar și prin distribuție: Daniel Craig, Christopher Plummer, Jamie Lee Curtis, Toni Collette, Chris Evans, Ana de Armas și Michael Shannon. Totul pornește, clasic, de la o crimă petrecută într-un conac somptuos. Bogatul scriitor Harlan Thrombey (Christopher Plummer) împlinește 85 de ani și e sărbătorit de întreaga familie. La sfârșitul petrecerii, bătrânul are însă un cuțit înfipt în spate, iar toate rudele sale câte un motiv pentru crimă. Daniel Craig vă va amuza într-un rol foarte diferit de al lui James Bond, într-un film apreciat de critici ca o rară deconectare. 

Luni, 8 iunie, 20.00 Film Now

„Bombshell: Scandalul'

În plină epocă #MeToo, filmul reia cazul scandalului Roger Ailes, fondatorul postului Fox News, care își hărțuia sexual subalternele fără oprire. Regizorul Jay Roach aruncă în scenă trei dintre cele mai celebre și strălucitoare actrițe de la Hollywood: Nicole Kidman (în rolul prezentatoarei de știri Gretchen Carlson, cea care l-a dat în judecată pe Ailes), Charlize Theron (în rolul rivalei ei de la Știri, Megyn Kelly) și Margot Robbie, în rolul unei eroine fictive, Kayla Pospisil, care completează însă reversul mizer al imaginii strălucitoare a postului. Verosul Roger Ailes este jucat de John Lithgow (actor de mare forță, văzut recent în rolul lui Winston Churchill din „The Crown'), iar Malcolm McDowell este magnatul Rupert Murdoch. 

Vineri, 12 iunie,21.40 Film Now

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare