; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Paula Herlo

„Tratament fără scăpare”, un reportaj de Paula Herlo despre imaginea psihiatriei românești. Duminică, la „România, te iubesc!”

08 November 2019

Duminică, la România, te iubesc!, Paula Herlo intră din nou în spitalele de psihiatrie din România și prezintă realitatea sumbră a celor care sunt nevoiți să trăiască închiși în centre conduse de specialiști în nepăsare. Bolnavi, rătăciți și abandonați, aceasta este imaginea psihiatriei românești.

 

Săptămâna aceasta, echipa România, te iubesc! face radiografia unei ramuri a sistemului medical, care ar trebui să le ofere pacienților tratament modern, protecție și siguranță.

'Ți-ai imaginat vreodată cum e să intri într-un loc care seamănă cu un lagăr și să înțelegi că de acolo nu mai ieși niciodată? Așa arată multe dintre spitalele de psihiatrie din România. Duminică intrăm în șapte spitale ca să privim coșmarul în ochi. Să vedem cum arată răul în stare pură. Un rău menținut de autorități pentru care bolnavii psihici nu există. Aflăm povestea unei femei care a scăpat din infern pentru că unui vizitator i s-a făcut milă de ea și vorbim despre un studiu clinic pe pacienții fără discernământ pe post de cobai', a spus Paula Herlo despre ediția de duminică. 

 

De ce cred autoritățile că au făcut tot ce le-a stat în putință pentru acești bolnavi, dar și cine sunt responsabilii care ridică din umeri, vedem duminică, de la ora 18:00, la România, te iubesc! 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare