; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Julieta este propunerea spaniei pentru oscar

Trailer: Lungmetrajul „Julieta” este propunerea Spaniei pentru Oscar

26 September 2016

„Julieta' lui Pedro Almodóvar este propunerea Spaniei pentru nominalizările la categoria cel mai bun film într-o limbă străină, alta decât engleza, a premiilor Oscar 2017. Filmul va fi lansat în cinematografele românești pe 30 septembrie, fiind distribuit de Independenţa Film.

Cel de-al 20-lea lungmetraj al regizorului spaniol, „Julieta', a avut premiera mondială anul acesta la Cannes, unde a fost bine primit atât de critica de film, cât și de marele public. Până acum, pelicula a avut încasări de peste 13 milioane de dolari. Gala Premiilor Oscar va avea loc pe 26 februarie 2017.

[Not a valid template]

În rolurile principale joacă actorii Adriana Ugarte, Emma Suárez, Daniel Grao, Rossy de Palma și Michelle Jenner. „Julieta' a fost inspirat de trilogia „Runaway', scrisă în 2004 de câștigătoarea Premiului Nobel Alice Munro, ale cărei drepturi regizorul spaniol le-a cumpărat încă din 2009.

Filmul spune povestea Julietei, care trăiește în Madrid cu fiica sa. Amândouă îndură în tăcere lipsa soțului, respectiv a tatălui fetei. Dar se pare că nu întotdeauna durerea reușește să apropie oamenii. Uneori, ea îi desparte și mai mult. Când fiica împlinește 18 ani, și ea își abandonează mama fără nicio explicație. Julieta face tot posibilul să o găsească. Însă, cu cât caută mai mult, cu atât descoperă cât de puțin își cunoștea propriul copil.

Filmul a fost lansat în Spania în luna aprilie, de Warner Bros și a avut încasări de 2,4 milioane $ în teritoriu. Regizorul a decis să renunțe le evenimentele de promovare a peliculei, după ce numele său a fost menționat în cazul în cazul Panama Papers. O vizionare specială a avut loc și la Calzada de Calatrava, orașul de naștere al lui Almodóvar.

Cea mai recentă nominalizare la Oscar a unui film regizat de Almodóvar, până la „Julieta', este „Volver', în 2016. Spania a fost prezentă categoria cel mai bun film într-o limbă străină a premiilor Academiei Americane de Film, de-a lungul timpului, cu cinci pelicule ale lui Pedro Almodóvar. În 2000, filmul „Totul despre mama mea' / „Todo sobre mi madre' al lui Almodóvar a câştigat Oscarul la această categorie. În 2003, regizorul a câștigat Oscar-ul la categoria cel mai bun scenariu pentru „Vorbeşte cu ea' / „Hable con ella'.

Academia Americană de Film va anunţa lista filmelor eligibile în cursul lunii octombrie. Cele nouă lungmetraje finaliste pentru nominalizarea la Oscar, selectate din câteva zeci de propuneri, vor fi anunţate pe 17 ianuarie 2017.

Numele celor cinci finaliste vor fi anunţate odată cu nominalizările la celelalte categorii, pe 24 ianuarie 2017.

Cea de-a 89-a Gală de decernare a premiilor Oscar va avea loc pe 26 februarie 2017.

Trailer-ul „Julieta':

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare