Homepage  / Știri

Tragedie cu repetiție. Cazul lui Alec Baldwin amintește de moartea lui Brandon Lee

Tragedie cu repetiție. Cazul lui Alec Baldwin amintește de moartea lui Brandon Lee

de Redactia Tvmania

Decesul directoarei de imagine a filmului „Rust”, Halyna Hutchins, împușcată de Alec Baldwin, pare tras la indigo după cazul lui Brandon Lee, împuşcat mortal în 1993, pe platoul de filmare a peliculei „The Crow/ Corbul”.

„Nimeni nu ar trebui să fie ucis vreodată de o armă pe un platou de filmare”, a transmis Shannon Lee, sora lui Brandon Lee, pe contul oficial de Twitter al regretatului actor. Aceasta a mai scris că este alături de familia Halynei Hutchins și a lui Joel Souza și de toți cei implicați în incidentul de la filmul „Rust”.

În 1993, Brandon Lee era în plină ascensiune către statutul de erou hollywoodian. Pe platourile de la „Corbul”, filmul-cult cu care va fi mereu asociat, el a fost însă răpus de un accident stupid.

Fiul legendarului Bruce Lee şi-a făcut debutul la Hollywood în 1991, în „Răfuială în micul Tokyo” (1991, cu Dolph Lundgren), însă nu reuşise să găsească un rol pe măsura talentului şi carismei lui până în 1993, când a început să filmeze pentru „Corbul”.

Văzut mai degrabă ca un specialist în arte marţiale frumuşel, Brandon avea oportunitatea unei cariere cu întunecata peliculă a lui Alex Proyas. În această adaptare după o bandă desenată, Lee îl interpreta pe muzicianul Eric Draven, care e ucis, alături de logodnica lui, de nişte interlopi din Detroit, dar care e readus la viaţă pentru a se răzbuna, fiind însoţit de un misterios corb. Filmările au început pe 1 februarie 1993, chiar în ziua celei de-a 28-a aniversări a lui Brandon.


Neglijenţă fatală

Două luni mai târziu, actorul avea de filmat chiar scena în care îşi descoperă logodnica atacată de răufăcătorii sus-menţionaţi şi e împuşcat de unul dintre aceştia.

Cu câteva săptămâni înainte, însă, câţiva membri ai echipei tehnice, lipsiţi de experienţă şi forţaţi de constrângerile de timp, cumpăraseră muniţie adevărată pentru o scenă în care se arată cum un personaj încarcă un pistol cu gloanţe.

Aceştia le-au golit de praful de puşcă şi le-au lăsat în arma cu pricina, cu capsele la locul lor. După câteva zile, un alt membru al echipei a folosit în joacă pistolul respectiv, iar capsa glonţului a funcţionat, înţepenind însă proiectilul pe ţeavă.


Acelaşi pistol a fost folosit, fără să fie verificat în prealabil, şi în scena amintită mai sus, în care personajul Funboy (Michael Massee) îl împuşcă pe protagonist.

Materialul folosit pentru a provoca explozia cartuşelor oarbe, care provoacă iluzia unei împuşcături reale, a desprins proiectilul blocat, care a perforat abdomenul lui Lee şi s-a înţepenit în coloana acestuia, provocând o hemoragie masivă.

Actorul a fost dus de urgenţă la spitalul din orăşelul Wilmington, unde aveau loc filmările, dar a murit 12 ore mai târziu.


Ce a urmat după moartea lui Brandon Lee

Actriţa Sofia Shinas, care o interpreta pe logodnica lui Eric Draven, a fost martoră la accident şi a plecat imediat la Los Angeles, fiind puternic afectată. Restul echipei a ales să termine pelicula în memoria actorului, cu ajutorul efectelor speciale.

Lăudat de critici pentru stilul său vizual şi pentru memorabilul rol făcut de Lee, „Corbul” a rămas unul dintre cele mai influente filme de acţiune ale ultimelor decenii.

sursa foto: profimedia

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton