; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

FOTO: Totul despre „The Hunger Games”

12 December 2011

Trilogia de succes scrisă de Suzanne Collins şi publicată în 2008-2010 va fi adaptată pentru marile ecrane începând de anul viitor, din primăvară. Se ştiu deja o mulţime de detalii despre poveste şi actori, aşa că le-am adunat pe toate laolaltă.

Romanele „Jocurile foamei' (2008), „Sfidarea' (2009) şi „Revolta' (2010) s-au vândut ca pâinea caldă în toată lumea, epuizându-se 3 milioane de exemplare, iar fanii tineri ai poveştilor fantastice gen „Harry Potter' nu pot decât să se bucure de adaptarea lor la cinema. Ideea cărţii i-a venit acesteia într-o seară, când zappa la TV, între un reality-show şi un jurnal ştiri, unde a văzut o ştire despre războiul din Irak. În cele ce urmează, aflaţi toate detaliile despre seria de filme cu Jennifer Lawrence în rolul principal.

suzanne-collins

Picture 1 of 5

ÎNCEPUTURILE. În 2009, Lionsgate cumpăra drepturile de ecranizare ale trilogiei lui Suzanne Collins, iar aceasta alegea să participe activ la realizarea filmului: scria atunci a treia carte din serie şi a vrut să se asigure că filmul nu o ia în direcţia greşită faţă de romane. Regizor a fost ales Gary Ross – după ce s-au vehiculat numele tuturor celor care au semnat un film din seriile „Harry Potter” sau „Saga Amurg” – ai cărui copii erau înnebuniţi după „Jocurile foamei”.
Ross a adus la întâlnirea cu studioul imagini filmate cu copiii lui şi prietenii lor, care povesteau cu atâta pasiune despre eroina Katniss, încât şefii au fost convinşi că acesta e alegerea perfectă şi că va şti să spună o poveste potrivită pentru fanii tineri ai poveştii. Filmul va fi potrivit pentru publicul-ţintă al cărţilor, copii de 13-14 ani, şi nu va avea scene excesiv de violente. Ross a apelat la prietenul lui, Steven Soderbergh, să-l ajute la filmări şi acesta din urmă a fost regizor secund.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare