; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

AAAABU61VhJbf2h_EoagDxi5KlIW2UQEhS_BNdUIIocaQenQ6LNPKhc0VIMplnjdRs5LP9ic3rphVdbs24bE7iMQ7jm933Pd

Totul despre „Madame Claude”, unul dintre cele mai populare filme de pe Netflix

07 April 2021

Netflix a lansat pe 2 aprilie noul film „Madame Claude' (2021), care intră în culisele exclusivistei case de toleranță înființate la Paris de către Fernande Grudet, cea care își spunea „Madame Claude'. 

 

Regizat de Sylvie Verheyde, care a scris și scenariul, filmul urmărește câteva membre ale vastei rețele, de câteva sute de femei, pe care Madame Claude (Karole Rocher) o punea la dispoziția clienților săi, printre care se aflau unii dintre cei mai celebri politicieni, artiști și oameni de afaceri ai epocii. Povestea se concentrează însă mai ales pe complicatele relații ale acestei faimoase Madame Claude cu Poliția, cu lumea interlopă pariziană și cu serviciile secrete ale vremii. Unul dintre meritele evidente ale peliculei este că înfățișează cu luciditate și fără accente triviale această lume aparte, plină de atracții și pericole, în care șantajul, secretele și chiar crima erau prezente la tot pasul. 

 

Acțiunea începe în 1968, când Madame Claude a transformat prostituția de lux într-o afacere înfloritoare, ale cărei conexiuni ajung în lumea politică și artistică a vremii. Cu ajutorul experimentatelor sale angajate, printre care Sidonie (Garance Marillier), Virginie (Liah O’Prey), Yoshiro (Mylène Jampanoï), Kate (Annabelle Belmondo) sau Nadège (Hafsia Herzi), Madame Claude reușește să se impună într-o lume dură, puternică, bogată și cinică, în care lupta pentru supraviețuire e permanentă și nemiloasă. Povestea nu se limitează la momentele petrecute în interiorul așezământului lui Madame Claude, ci  face trimiteri mai ales la atmosfera, moravurile și celebritățile epocii, printre care Marlon Brando, Frank Sinatra, John F. Kennedy și Georges Pompidou. În film îi mai vedem, în alte roluri, pe Roschdy Zem, Benjamin Biolay, Pierre Deladonchamps și Paul Hamy. Întreaga poveste se poate regăsi, pe larg, în volumul „Madame Claude', scris de William Stadiem, apărut recent în România. 

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare