; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

4288

Totul despre „C.S. Strike: Alb letal”, care are premiera pe 21 ianuarie la HBO GO

21 January 2021

Cele mai noi episoade ale serialului cu detectivul Cormoran Strike, ce adaptează romanul „Alb letal', scris de J. K. Rowling sub pseudonimul Robert Galbraith, se văd la HBO GO din 21 ianuare.

 

Era primăvara lui 2013 și, la Londra, cartea de debut a unui oarecare Robert Galbraith, „Chemarea cucului', avea cronici pozitive. Zvonul a pornit din mediul online: sub numele de pe copertă, ziceau unii, s-ar fi ascuns de fapt mama lui Harry Potter, aka J. K. Rowling. După ce un editor de carte a trimis la analiză comparată un volum din celebra serie cu vrăjitori și thrillerul polițist abia apărut, confirmarea a venit repejor: erau scrise de aceeași persoană, iar Rowling a recunoscut adevărul (urmarea? vânzările au crescut exponențial).

De atunci și până acum,  scriitoarea a lansat cinci cărți construite în jurul detectivului olog Cormoran Strike, un fost soldat a cărui viața s-a schimbat pentru totdeauna după un teribil incident în timpul detașării în Afganistan. Iar „C.S. Strike: Alb letal' adaptează în patru episoade, lansate câte unul pe săptămână la HBO GO din 21 ianuarie, complexa poveste din al patrulea volum al seriei, tradus și la noi. 

 

Coincidență sau nu?

 

Afacerile nu merge senzațional pentru detectivul particular Cormoran Strike (Tom Burke), iar asistenta lui, Robin Ellacott (Holliday Grainger), acum și ea detectiv cu patalama, are de ce să-și facă griji. Dar norocul celor doi pare că se schimbă într-o bună zi. Mai întâi, Billy Knight, un tânăr cu reale probleme mentale, îi stârnește interesul lui Strike, povestindu-i că a văzut pe vremuri cum era omorât un copil. Aproape simultan, ministrul Jasper Chiswell (Robert Glenister) îi cere detectivului să-l investigheze pe Jimmy Knight, fratele lui Billy, un anarhist care îl șantejează. Coincidența e cam mare, așa că Strike și Robin încearcă să-și dea seama dacă între cele două cazuri există vreo legătură.

În timp ce profesional sunt ocupați până peste cap, eroii noștri au de înfruntat și tot felul de complicații sentimentale, fiecare pe cont propriu: căsnicia lui Robin e departe de a funcționa, iar ea este pe cale să cedeze psihic. Cât despre Strike, are o relație nouă, care funcționează foarte bine, până apare în peisaj fosta lui iubită, Charlotte, singura femeie pentru care și-a pierdut capul vreodată. 

 

Ce urmează?

 

Și romanele Strike, și serialul cu Tom Burke și Holliday Grainger în rolurile pricipale au adunat o mulțime de fani (care speră ca la un moment parteneriatul dintre Cormoran și Robin să depășească limitele profesionale – dar vom vedea!).
Cele patru episoade ce ecranizează „Alb letal' au fost lansate în Marea Britanie în toamna trecută, producătorii având norocul să fi terminat filmările înainte de instalarea carantinei, în primăvara lui 2020. Tot toamna trecută, a fost pus în vânzare la Londra volumul cu nr. 5 al seriei, „Troubled Blood', cel mai consistent de până acum (aproape 1000 de pagini), care ar trebui să ajungă anul acesta tradus și la noi în librării. Și, deși producătorii nu au anunțat încă nimic, căci sigur orice planuri ar fi avut, au fost afectate de pandemie, toată lumea se așteaptă ca noua carte să fie ecranizată și ea într-o miniserie, cu protagoniștii Tom Burke și Holliday Grainger exprimându-și pentru Radio Time disponibilitatea de a-și relua oricând rolurile. 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare