Homepage  / Știri

Toto Cutugno a murit. Legenda muzicii italiene avea 80 de ani

Toto Cutugno a murit. Legenda muzicii italiene avea 80 de ani
7

de Roxana Mirea,

Legenda muzicii italiene și câștigător al concursului Eurovision 1990, Toto Cutugno, a murit la vârsta de 80 de ani, într-un spital din Milano. 

Toto Cutugno a murit 

Celebrul cântăreț italian Toto Cutugno, cunoscut pentru cântecul său de succes mondial din 1983, „L’Italiano”, a murit marți, 22 august 2023, la vârsta de 80 de ani. 

Abia împlinise 80 de ani în luna iulie. Cântărețul și compozitorul a murit în jurul orei 16.00 la spitalul San Raffaele din Milano, unde era internat. Managerul său, Danilo Mancuso, a declarat că „după o lungă boală, starea de sănătate a cântărețului s-a deteriorat în ultimele luni”, potrivit eurovisionfun.com.

Toto Cutugno a murit. Legenda muzicii italiene avea 80 de aniIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 7

Cutugno, al cărui nume la naștere era Salvatore, a câștigat popularitate în întreaga lume în 1983, când și-a dus cântecul „L’Italiano” la festivalul Sanremo. 

Inițial destinat lui Adriano Celentano, care a refuzat să-l cânte, „L’italiano” recapitulează unele dintre cele mai populare trăsături sociale ale Italiei, ceea ce a făcut ca acest cântec să devină foarte popular printre imigranții italieni, în special în Australia și America de Sud. Deși cântecul s-a clasat doar pe locul cinci la Sanremo, a devenit cel mai mare succes internațional al lui Cutugno. 

De asemenea, Toto Cutugno a câștigat concursul Eurovision în 1990 cu melodia „Insieme: 1992”, o baladă care celebra integrarea politică europeană și crearea Uniunii Europene. Aceasta a fost a doua victorie italiană la concursul Eurovision. A fost unul dintre gazdele concursului de anul viitor, care a avut loc la Roma.  

Născut în Toscana dintr-un tată sicilian, Cutugno a câștigat Festivalul de la Sanremo în 1980 cu piesa „Solo Noi”. „L’Italiano” l-a transformat într-unul dintre cei mai populari muzicieni italieni din lume. 

Sursa Foto: Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton