; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Tot inainte!

11 August 2008

Intr-o dupa-amiaza calduroasa de vara, la o terasa cocheta din nordul Bucurestiului, Andreea Marin Banica a acceptat sa ne vorbeasca despre teledon, inundatii, planuri de viitor si da, bineinteles, despre acele poze infame.

“Am auzit ca te duci din toamna la Pro TV”, am inceput eu cu avant interviul pentru acest material. “Ca sa faci o emisiune de divertisment sambata”, as fi continuat, dar n-am mai avut timp. “Fals”, mi-a raspuns Andreea fara sa clipeasca si sigura pe ea. “Nu sunt pregatita sa fac un nou show acum. Insa am alte planuri ce vor insemna intr-adevar noutati, mari schimbari profesionale.”
Aha! Andreea ne pregateste ceva. Dar credeti ca am aflat ce?! “Nu pot sa va spun nimic. Nu inca. Prin natura negocierii cu partenerii mei, nu pot sa fac asta, nu pentru ca as incerca sa tin un secret in mod absurd, ci pur si simplu e inca devreme.”

Munca, munca, munca
OK. Sa vorbim despre celelalte proiecte. In perioada urmatoare, se va duce din nou tocmai in Africa, apoi la Geneva, pentru un interviu. Totul face parte dintr-un proiect complex, un parteneriat cu UNICEF. Pe langa componenta caritabila, Andreea, ajutata de colegul ei de aventuri TV Calin Vrabie, se va ocupa si de partea ce tine de televiziune: va face interviuri, va filma in Africa si Europa pentru un documentar. Mai are un proiect, legat de drepturile femeii. Este un domeniu nou, important, caruia simte ca trebuie sa-i acorde atentie. A fost si la Bruxelles, unde a facut deja cateva interviuri pe aceasta tema, unul dintre ele cu Rodi Kratsa-Tsagaropoulou, prim-vicepresedinte al Parlamentului European. Si inca n-am terminat. Tot la toamna “lucrez la un proiect pentru o carte dedicata in mare parte femeilor, femeilor si copiilor, un proiect caritabil”, spune Andreea.

Cum e cu adoptiile
Ca veni vorba despre copii. Andreea a adoptat de curand la distanta doi copii, o fetita din Niger si un baietel din China. Dincolo de banii pe care ii trimite lunar, Andreea isi propune mai mult. “Vreau sa le trimit cat de des posibil lucruri care sa tina de ei, de educatia lor, de sanatate, vreau sa merg acolo si sa-i cunosc la ei acasa, vreau ca familiile noastre sa se cunoasca la un moment dat.”
Vedeta a marturisit ca a aflat intamplator, pe cand se afla in Niger, de posibilitatea de a adopta la distanta un copil. Actiunile sale au fost ingreunate si de faptul ca organizatia internationala care se ocupa de astfel de adoptii nu are o filiala in Romania. “Sunt doua lucruri clare pe care vreau sa le fac: am facut demersuri deja – nu e o chestiune de azi pe maine, dar procesul s-a declansat – pentru ca si Romania sa intre in acest program. Si doi, mai vreau ca si copiii romani aflati intr-o situatie grea sa poata beneficia de acelasi sprijin.”

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare