; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Te doy la vida

Tot ce trebuie să știi despre „O nouă șansă” (Pro 2), telenovela greu încercată de pandemie

05 November 2020

„O nouă șansă'/„Te doy la vida', una din cele mai noi și mai de succes producții ale acestui an, produsă de compania Televisa, a ajuns pe micile ecrane din România și poate fi vizionată zilnic la Pro 2 începând cu ora 19.00. 

 

„O nouă șansă' a avut premiera la Pro 2 pe 12 octombrie și are în distribuție nume sonore precum: Cesar Evora, Erika Buenfil, Jorge Salinas, iar în rolurile principale îi vom vedea pe Jose Ron și pe Eva Cedeño, pe care am mai urmărit-o în primul sezon al telenovelei „Legea iubirii’ („Por amar sin ley'). Producția redă povestea lui Nicolas (Leonardo Herrera), un copil în vârstă de 6 ani, diagnosticat cu leucemie, care va avea nevoie urgentă de un transplant de măduvă. Elena (Eva Cedeño) și Ernesto (Jorge Salinas) sunt părinții adoptivi ai copilului iar după ce vor primi îngrijorați această veste, vor afla că niciunul nu este compatibil pentru a putea fi donator. Puși în fața acestei situații, cei doi vor încerca să afle dacă tatăl biologic al copilului este în viață și vor ajunge să-l cunoască pe Pedro (Jose Ron), un om simplu, de meserie mecanic care muncește într-un cartier umil. La început, Pedro nu crede că este tatăl lui Nico, având în vedere că fosta lui iubită, acum moartă, nu i-a dezvăluit niciodată că ar fi fost însărcinată. După aflarea adevărului se va forma o legătură specială între el, copil și mama adoptivă a acestuia.

Producția, afectată de pandemie

Filmările au început pe 28 octombrie 2019 și au fost întrerupte în luna martie, din cauza pandemiei de coronavirus. Ulterior, distribuția a revenit pe platourile de filmare pentru a înregistra ultimele episoade pe 25 mai, devenind prima producție Televisa care a reluat filmările după perioada de carantină. Înainte de a se întoarce pe platourile de filmare, toți actorii au fost supuși testului de identificare a noului virus și, din păcate două actrițe au fost depistate ca fiind infectate, acestea rămânând în carantină timp de 14 zile. Din acest motiv, producătoarea, Lucero Suarez, a fost nevoită să modifice întreg scenariul pentru a adapta povestea:

„Afectează totul. Este o situație complexă. Cel mai greu îi este producătoarei, care este nevoită să modifice scenariul, episoadele pentru a reda povestea în lipsa celor două actrițe. Pe platourile de filmare repetițiile se desfășoară cu masca de protecție, iar pe aceasta o dăm jos doar în momentul în care filmăm. Distanța este obligatorie, iar dacă folosim recuzita, aceasta este imediat dezinfectată', a declarat Cesar Evora pentru emisiunea mexicană „Venteando' .

În ciuda riscurilor, producătoarea nu a renunțat la contactul fizic al actorilor în timpul filmărilor, nici la săruturi pentru că:

„Actorii au fost supuși testelor și știm că toți sunt sănătoși, însă fiecare actor are libertatea de a refuza dacă îi este teamă. Dacă este de acord totul se va face conform scenariului, dacă nu vom găsi o cale de a ne adapta', a declarat la acel moment producătoarea telenovelei, Lucero Suarez. 

Eva Cedeño la primul rol principal

După ce a jucat în telenovelele „Puțin sunt și al tău', „Legea iubirii' sau „Blestemul meu iubit', Eva Cedeño a mers la castingul producției „O nouă șansă' pentru a obține rolul negativ al poveștii, însă a avut parte de cea mai mare surpriză a carierei sale: „Am fost chemată să dau casting pentru rolul lui Irene, personajul negativ, iar când am ajuns acolo producătoarea m-a rugat să joc o scenă a personajului principal. La două săptămâni de la casting am fost chemată la Televisa și mi s-a comunicat că am rămas cu rolul principal. Am început să plâng. „Acest prim rol principal este este un mare pas la care mi-a fost greu să ajung', a declarat Eva. 

 

 Eva Cedeño și José Ron

Jose Ron a refuzat un nou rol

Inițial anunțat ca protagonist al unei noi telenovele pe care Televisa o pregătește, Jose Ron a decis să refuze rolul primit.  Filmările pentru „Que le pasa a mi familia' ar fi trebuit să înceapă în luna noiembrie, iar Jose Ron ar fi fost nevoit să joace alături de fosta sa parteneră, Ariadne Diaz, cu care a format un cuplu în 2012. Deși presa tabloidă scria că Jose Ron nu dorește să accepte rolul din cauză că va juca alături de fosta sa iubită, Ariadne, producătorul noii telenovele, Juan Osorio, a precizat motivele: „Nu am ajuns la o înțelegere', a declarat Juan Osorio, fără a menționa dacă aceste înțelegeri au legătură cu partea economică sau cu povestea redată în producția pe care Televisa o pregătește pentru 2021.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare