Homepage  / Seriale

Tot ce trebuie să știi despre ”Vikings: Valhalla”, continuarea serialului „Vikingii”

Tot ce trebuie să știi despre ”Vikings: Valhalla”, continuarea serialului „Vikingii”

de Redactia Tvmania

 

Încurajat de succesul seriei „Vikingii” de la Histoy, Netflix va lansa anul acesta o continuare, „Vikings: Valhalla”, care relatează însă evenimente petrecute cu 100 de ani mai târziu decât cele din producția originală.

Lansat în 2013 și catalogat la început un concurent la „Urzeala tronurilor”, serialul „Vikingii” nu a atins, e drept, succesul planetar al producției HBO, dar a strâns o mulțime de fani de-a lungul celor șase sezoane, recent terminate la History (seria este disponibilă în continuare pe Netflix). Iar în ultimii doi ani, după finalul (dezamăgitor) de la „Urzeala…”, și mai mulți telespectatori au redescoperit povestea vikingului Ragnar Lothbrok și a fiilor lui, plecați să cucerească lumea. După 89 de episoade și în ciuda succesului din ce în ce mai mare, producția History a luat final, deoarece creatorul ei, Michael Hirst, a considerat că e timpul să încheie povestea. „În ultimii șapte ani, am petrecut fiecare zi, și uneori și nopțile, scriind la acest serial și gândindu-mă la el, așa că era timpul să-l închei. Trebuia să termin această sagă, dar, și mai important, trebuia să pun capăt firelor narative într-o manieră care să fie satisfăcătoare pentru public. Nu am vrut să păcălesc actorii, personajele, publicul”, a spus acesta.

Cândva, anul acesta

Pentru cei care ar fi vrut mai mult, există însă o veste bună: Netflix va lansa anul acesta o continuare a poveștii, intitulată „Vikings: Valhalla”, unde Hirst rămâne doar producător executiv, seria nouă purtând semnătura lui Jeb Stuart (scenaristul de la „Greu de ucis” și „Fugitivul”). Acțiunea sequel-ului va fi plasată cu 100 de ani după cea din „Vikingii”, așa că nu vom mai întâlni personajele deja celebre decât în memoriile noilor eroi. Vom auzi de legendarii Ragnar Lothbrok, Bjorn Braț-de-Fier sau Ivar Fără-de-Oase doar din povestirile urmașilor lor, dar nu este nevoie să știi cine a fost Ragnar ca să urmărești noua poveste, a spus Hirst pentru collider.com. 

După moartea regelui Eduard Confesorul, trei lorzi revendică tronul, schimbând soarta Angliei pentru totdeauna. Conflictul dintre creștini și păgâni continuă, cu creștinii care încep să-i depășească numeric pe vikingi, după cum se temea Floki, iar conducătorii englezi se opun cu îndârjire năvălitorilor scandinavi. 

Printre personajele din „Vikingii: Valhala” se vor regăsi regele Haral al III-lea al Norvegiei, exploratorul Eric cel Roșu, Wilhelm Cuceritorul și alte nume familiare din istoria vikingilor.

Multe dintre locurile pe care le-am întâlnit în „Vikingii” se vor regăsi și în noua producție, dar schimbate semnificativ: Kattegat este acum unul dintre cele mai mari porturi din Europa. 

„Primul sezon a fost filmat în Irlanda, în același studiou (unde s-a filmat „Vikingii” – n.r.), în condiții remarcabile. Au avut cam vreo 30 de angajații responsabili de COVIDAu închiriat un hotel mare, în care au fost cazați, în carantină, toți actorii. I-au testat de două ori pe zi. Show-ul este diferit de ce am făcut eu, dar este bun, chiar foarte bun din ce am văzut până acum”, a mai dezvăluit Hirst. 

Dacă v-a plăcut „Vikingii”, până la apariția sequel-ului puteți viziona, pe Netflix, alte seriale cu subiecte similare: „Barbarii”/„Barbarians”, o producție în șase episoade lansată în octombrie, despre Bătălia din Pădurea Teutoburgică, în care s-au înfruntat triburile germanice și trupele Imperiului Roman; „The Last Kingdom”, tot pe Netflix, a ajuns deja la sezonul 4, povestea saxonului Uhtred, răpit de vikingi și crescut ca unul de-al lor; „Knightfall”, povestea unui cavaler templier din secolulul al 14-lea, care află că Sfântul Graal a reapărut în Franța. 

Cel mai nou VIDEO
Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton