Homepage  / Seriale

Tot ce știm despre viitorul serial „Alien”. Intrigă, distribuție, premieră

Tot ce știm despre viitorul serial „Alien”. Intrigă, distribuție, premieră
5

de Andreea Hentea,

„Alien”, una dintre cele mai impresionante francize SF realizate în istoria filmului, va fi transformată în serial și distribuită pe o platformă de streaming. Ce știm până acum despre intriga, distribuția și data lansării producției regizate de Noah Hawley.

Cu Noah Hawley (creatorul serialului de succes „Fargo”) pe post de showrunner, noul serial „Alien” va cuprinde evenimente plasate înainte de aventurile celebrei Ripley (Sigourney Weaver), protagonista francizei „Alien”, începută cu filmul lui Ridley Scott, „Alien” (1979), și încheiată cu „Alien: Resurection” (1997), regizat de Jean-Pierre Jeunet, scrie site-ul uk.news.yahoo.com.

Alien (1979) – filmstillIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 5

Ce poveste va conține noul „Alien”

Serialul „Alien” va include prima poveste care nu se va desfășura în spațiul cosmic, ci pe Pământ, și va fi plasată la distanță de 70 de ani în viitor. Într-un dialog cu esquire.com, Noah Hawley a dezvăluit mai multe detalii despre ceea ce va cuprinde viitorul serial „Alien”: „Serialul este plasat pe un Pământ al viitorului, iar în acest moment, ar putea fi descris ca un conflict Edison versus Westinghouse versus Tesla. La un moment dat, în viitor, cineva va monopoliza electricitatea, încă nu știm exact cine. În filmele marca Alien, avem această corporație Weyland-Yutani, care în mod clar se ocupa și de inteligența artificială”, a adăugat el, făcând referire la compania care reprezintă marele rău creat de om în majoritatea filmelor cu Alien. „Dar dacă există alte companii care vor încerca să abordeze nemurirea într-un mod diferit, cu îmbunătățiri ale cyborg-ilor sau alte tehnologii foarte avansate? Care dintre acestea va câștiga? În cele din urmă, serialul ridică o întrebare clasică în literatura științifico-fantastică: merită omenirea să supraviețuiască?”, a continuat Hawley.

La rândul său, președintele platformei FX, John Landgraf, a declarat că serialul nu se va încrucișa cu personajul locotenentului Ripley. „Alien are loc înaintea lui Ripley. Este prima poveste din franciza «Alien» care are loc pe Pământ”. Deși și-a păstrat buzele pecetluite cu privire la orice alte detalii despre serial, Landgraf le-a promis „surprize mari” fanilor devotați de atâta vreme francizei „Alien”.

Cine joacă în serialul „Alien”

Încă din primăvara acestui an, s-a anunțat că Sydney Chandler (care a jucat în filmul Oliviei Wilde, „Nu îți face griji, dragă”, și care va juca în viitorul serial „Sugar”, de la AppleTV+, cu Colin Farrell), va face parte din distribuția serialului „Alien”, iar între timp s-a aflat că pe eroina sa o va chema Wendy. Astă vară, Alex Lawther și Samuel Blenkin (cunoscuți din celebrul serial Netflix „Oglinda neagră”), s-au alăturat distribuției. Alex Lawther va juca un tânăr soldat pe nume CJ, iar Blenkin va fi directorul general Boy Kavalier. Essie Davis, pe care o cunoaștem din serialele „Cazurile lui Miss Fisher”, „Urzeala tronurilor” și „Prințesa albă”, va fi misterioasa Dame Silvia, iar Adarsh Gourav („Tigrul alb”) va avea rolul Slightly. Actorul britanic Kit Young, vedeta serialului Netflix „Shadow and Bone”, va fi un personaj pe nume Tootles.

Recent, s-a anunțat că Timothy Olyphant, vedeta din „Fargo”, va colabora din nou cu Noah Hawley și că a semnat pentru un rol important în viitorul serial „Alien”. Detaliile despre personajul lui Olyphant nu sunt încă dezvăluite. Zvonurile susțineau că îl va juca pe Kirsh, un sintetizator care îi este mentor și antrenor lui Wendy, dar este, tehnic, un hibrid, un meta-om dotat cu creierul și conștiința unui copil, dar cu trupul unui adult.

Când se reiau filmările

Producția serialului „Alien” a început în Thailanda, pe 19 iulie, la patru zile după începerea grevei actorilor, fără să implice membri SAG-AFTRA. Filmările au durat mai mult de o lună, cu actori afiliați sindicatului Equity British. Tot scenariul serialului „Alien” a fost finalizat înainte de începerea grevelor de la Hollywood.

În timpul unui eveniment recent dedicat producției „Fargo”, showrunnerul Noah Hawley a oferit detalii despre evoluția serialului „Alien”, confirmând că acesta ar trebui să se întoarcă în producție la începutul anului 2024, acum, că grevele de la Hollywood s-au încheiat. „Revenim în producție cât mai repede posibil”, a declarat el, făcând referire la o potențială dată de reîncepere a filmărilor în luna ianuarie sau februarie. „Am filmat în Bangkok, la o jumătate de lume distanță și vom filma, din nou, după Anul Nou”, a spus Hawley înainte de a confirma că are deja gata o parte din material. „Avem câteva filmări. Prima parte a fost turnată înainte ca grevele să ne impună să ne oprim. Sunt lucruri cu care ne putem juca și pe care le putem monta deja. Sunt încântat să mă întorc acolo”, a adăugat cineastul.

Încă nu există un trailer pentru serialul „Alien”, având în vedere că serialul a fost oprit un timp din producție. „Alien” va fi lansat pe platforma FX. Distribuitorul care va difuza serialul în Marea Britanie încă nu a fost confirmat, dar se presupune că va fi Disney+, ca în cazul mai multor producții lansate de FX (precum „Ursul” / „The Bear”, de exemplu).

Nici data oficială de lansare a serialului nu este confirmată deocamdată. Cu toate acestea, dat fiind că producția sa înaintează, se estimează că data premierei va fi dezvăluită în curând.

Când vom vedea noul film „Alien”

Aproximativ în același timp cu serialul, celebra franciză SF a inspirat și un nou lungmetraj cu tema „Alien”, regizat de Fede Álvarez („Evil Dead”), la care s-au încheiat deja filmările. Intitulat „Alien: Romulus”, filmul are în rolurile principale o mulțime de actori tineri, în frunte cu actrița Cailee Spaeny („Priscilla”, „Crima din Easttown”) și îl are printre producători pe Ridley Scott, a cărui capodoperă, „Alien”, a inițiat celebra franciză SF.

Premiera filmului „Alien: Romulus” este programată pentru 16 august 2024.

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton