Homepage  / Cinema

Tot ce știm despre miniseria „Masters of the Air”. Austin Butler revine cu un rol de excepție după succesul răsunător din „Elvis”

Tot ce știm despre miniseria „Masters of the Air”. Austin Butler revine cu un rol de excepție după succesul răsunător din „Elvis”
8

de Andreea Hentea,

Anticipata miniserie cu nouă episoade „Masters of the Air”, care se va lansa pe 25 ianuarie pe platforma Apple TV+, are o distribuție formată din câțiva dintre cei mai promițători tineri actori ai momentului, și readuce în atenție o serie de misiuni eroice din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Tot ce știm despre miniseria „Masters of the Air”

Miniseria creată de John Shiban și John Orloff pentru Apple TV+ este ecranizarea cărții „Masters of the Air: America’s Bomber Boys Who Fought the Air War Against Nazi Germany”, scrisă de Donald L. Miller și apărută în 2007. Volumul urmărește acțiunile eroice ale „100th Bomb Group”, o unitate supranumită „Suta sângeroasă” din cauza pierderilor grele suferite în misiunile de luptă, scrie collider.com.

Povestea surprinde un moment din al Doilea Război Mondial în care, la cinci mile (opt kilometri) deasupra solului și în spatele liniilor inamice, unsprezece oameni aflați în interiorul bombardierului cunoscut sub numele de „Fortăreața zburătoare” („Flying Fortress”) s-au luptat cu valuri de inamici germani.

Austin Butler joacă rolul maiorului Gale Cleven, iar alături de el se află Barry Keoghan („Saltburn”), care este locotenentul Curtis Biddick.

Foarte apreciat pentru filmul „Spiritele din Inisherin” (care i-a adus o nominalizare la Oscar și una la Globul de Aur), acesta din urmă are deja experiență cu filmele de război după spectaculosul „Dunkirk”, al lui Christopher Nolan.

Celor doi li se alătură Callum Turner („Animale fantastice”), care este maiorul John Egan, și Ben Radcliffe („The Witcher”), care îl joacă pe căpitanul John Brady. Una dintre puținele prezențe feminine este actrița Joanna Kulig (vedeta filmului „Războiul rece”, premiat la Cannes pentru regie și nominalizat la trei Oscaruri).

Miniseria are în distribuție câțiva fii de celebrități: actorul și producătorul Rafferty Law („Twist”), fiul lui Jude Law, Nicolai Kinski („Vikingii: Valhalla”), singurul fiu al marelui actor Klaus Kinski, dar și actorul și regizorul Sawyer Spielberg, fiul lui Steven Spielberg și al lui Kate Capshaw.

Austin Butler a fost sfătuit de Tom Hanks

Austin Butler (32 de ani), protagonistul filmului biografic „Elvis”, al lui Baz Luhrmann, pe care îl vom vedea în „Dune: Part II” (2024) și, sperăm, în „The Bikeriders” (2023), are rol principal în această miniserie.

Tânărul actor a jucat atât de intens în filmul lui Luhrmann (fiind, de altfel, nominalizat la Oscar și premiat cu Globul de Aur pentru interpretarea sa), încât a fost internat în spital a doua zi după încheierea filmărilor. Tom Hanks, colegul lui Butler din filmul „Elvis” (disponibil la HBO Max), l-a sfătuit: „Te-ai adâncit atât de mult în stările lui Elvis, încât, pentru sănătatea ta mintală, ar fi înțelept să te îndrepți direct spre următorul rol. Altfel, dacă sari brusc din tren, s-ar putea să ai un recul emoțional. În schimb, eu pregătesc ceva chiar acum.”

Producția la care se referea Tom Hanks era exact miniseria „Masters of the Air” (2023), la care Hanks este producător executiv (alături de Steven Spielberg, Gary Goetzman și John Orloff).

Elvis Premiere – 75th Cannes Film FestivalIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 8

„Masters of the Air” vine în continuarea producțiilor „Camarazi de război” (2001), premiată cu șase premii Emmy și cu Globul de Aur, și „Pacific” (2010), premiată cu opt premii Emmy și nominalizată la Globul de Aur – produse tot de trioul Tom Hanks, Steven Spielberg, Gary Goetzman.

Chiar dacă filmele plasate în timpul celui de-al Doilea Război Mondial nu lipsesc de pe marele ecran, această perioadă eroică nu este reflectată la fel în lumea televiziunii, apreciază collider.com. De la premiatele miniserii „Camarazi de război” și „Pacific” nu am mai avut asemenea producții ample și reușite. Un impact similar se estimează că va avea și „Masters of the Air”, o producție deja foarte așteptată de fanii filmelor de război.

Echipa de succes din spatele filmului „Masters of the Air”

Unul dintre regizorii miniseriei „Masters of the Air” este Cary Joji Fukunaga, regizorul filmului „Nu e vreme de murit” (cel mai recent film din seria Bond), dar și al serialului „Detectivii din California”. Fukunaga va regiza patru episoade din cele nouă ale serialului, restul revenindu-le lui Dee Rees („Mudbound”), Timothy Van Patten („Clanul Soprano”) și duo-ului Anna Boden și Ryan Fleck („Captain Marvel”). Scenariul este scris de Timothy Orloff, care a lucrat și la „Camarazi de război”.

În aprilie 2021, regizorul Cary Joji Fukunaga anunța pe Instagram că filmările pentru „Masters of the Air” au început oficial.

El a postat atunci o poză cu Austin Butler ținând o clachetă de filmare pe care scria „Whirlwind”, din care reieșea că prima săptămână de producție s-a încheiat deja. Astfel, succesorul spiritual al celebrelor „Camarazi de război” și „Pacific” își începuse drumul oficial către public.

Deși nu se știe nimic, deocamdată, despre distribuirea sa în România, sperăm că vom vedea la un moment dat această ambițioasă miniserie pe una dintre platformele autohtone de streaming.

Sursă foto: Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton