Homepage  / Cinema

Tot ce știm despre așteptatul film „Furiosa: A Mad Max Saga”. Distribuție, data lansării, trailer

Tot ce știm despre așteptatul film „Furiosa: A Mad Max Saga”. Distribuție, data lansării, trailer

de Andreea Hentea,

Recent, a fost lansat trailerul filmului „Furiosa: A Mad Max Saga”, așteptat cu încordare de fani. Ce știm, deocamdată, despre data lansării, despre distribuție și despre noua poveste regizată de George Miller.

Veteranul George Miller se întoarce la distopia sa plină de adrenalină și benzină, pentru o nouă cursă încordată, scrie site-ul uk.movies.yahoo.com.

Amplasat înaintea evenimentelor din „Mad Max: Drumul furiei” / „Mad Max: Fury Road” (2015), al cincilea film din seria lansată o dată cu „Mad Max” (1979), este – din punct de vedere tehnic – atât un prequel, cât și un spin-off față de povestea principală.

Primul film al francizei, cu Mel Gibson în rolul rebelului Mad Max, înfățișa un ținut apocaliptic, rămas după prăbușirea civilizației umane (cunoscută sub numele de „colapsul”), în care supraviețuitorii erau obligați să lupte, într-un pustiu dezolant, împotriva unor războinici dezaxați, pentru resurse elementare ca apa și combustibilul.

După peste treizeci de ani și trei filme cu Mel Gibson în rolul principal, George Miller a relansat povestea, cu Tom Hardy în rolul lui Mad Max și Charlize Theron în rolul curajoasei Furiosa, o războinică experimentată.

Ce ne propune noua poveste

Cu toate că fanii erau obișnuiți cu nestăpânitul Mad Max în centrul poveștii, noul film o înfățișează pe Furiosa în prim-plan. „Pe când era o fetiță, Furiosa a fost răpită de lângă familia ei. Așa că și-a dedicat tot restul vieții găsirii drumului spre casă”, ni se spune la începutul trailerului acestuia, cu ajutorul unui narativ în stilul „Star Wars”. De aici încolo, găsirea unei căi de salvare pare o sarcină imposibilă pentru tânăra eroină, forțată să le țină piept fioroșilor războinici și bandelor de motocicliști care stăpânesc deșertul.

Acțiunea din „Furiosa: A Mad Max Saga” are loc cu 45 de ani înainte de cea din filmul cu Tom Hardy și Charlize Theron și își propune să umple golurile. Noul film înfățișează modul în care Furiosa (jucată acum de Anya Taylor-Joy) devine o războinică extrem de dură.

Din rezumatul oficial al filmului aflăm: „Într-o epocă în care lumea se prăbușește, tânăra Furiosa este smulsă de lângă familia ei și cade în mâinile unei hoarde de motocicliști condusă de temutul Dementus (Chris Hemsworth). În lunga lor peregrinare prin deșertul pustiu, ei dau peste Cetatea condusă de Immortan Joe. În timp ce cei doi tirani se războiesc pentru dominație, Furiosa trebuie să supraviețuiască multor încercări cumplite și să caute ce și-a promis: drumul spre casă”.

Vedetele din „Furiosa: A Mad Max Saga”

Cu o înfățișare dramatic modificată, Anya Taylor-Joy („Gambitul damei”) apare în postura Furiosei, cu brațul bionic pe care l-am văzut și la Charlize Theron în filmul din 2015. Alături de ea, Chris Hemsworth (vedeta francizei „Thor”) îl joacă pe Dementus, un războinic nemilos, descris ca „o persoană foarte violentă, simbolul unui ținut al ororii”.

În film îi vom vedea, de asemenea, pe Alyla Browne (13 ani), care a lucrat cu George Miller la „3000 de ani de dorință” / „Three Thousand Years of Longing” (2022), și pe Tom Burke („Living), în roluri încă nedezvăluite. Immortan Joe (jucat de regretatul Hugh Keays-Byrne în „Mad Max: Drumul furiei”) apare într-o versiune mai tânără în trailer, dar încă nu știm de cine va fi jucat. De asemenea, l-am putea vedea și pe tânărul Mad Max, despre a cărui posibilă interpretare nu se cunosc însă detalii.

Alături de ei vor mai apărea Angus Sampson, Daniel Webber și sportivul și actorul australian Nathan Jones (care va fi Rictus Erectus). Într-un interviu recent pentru ew.com, Anya Taylor-Joy a declarat despre rolul Furiosa: „Probabil că voi avea nevoie de aproximativ doi ani pentru a putea digera tot ce mi s-a întâmplat acolo. Am terminat lucrul recent și pot să spun că filmul mi-a schimbat viața. Cu siguranță, a fost cea mai lungă filmare prin care am trecut vreodată, cu o echipă incredibilă și cu un personaj uluitor. Ne-am confundat una cu alta”.

„Furiosa: A Mad Max Saga” va fi lansat exclusiv în cinematografe, pe 24 mai 2024. Până la premieră, puteți urmări trailerul filmului aici:

„Furiosa: A Mad Max Saga” ne promite multă adrenalină

Citește și:

PE ACELAȘI SUBIECT
Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton