În formă maximă după sărbători, gazda emisiunii “Politică şi delicateţuri” de la TVR 1, Mircea Dinescu, este gata să-şi impresioneze invitatul cu bucate simple, dar delicioase. La început, poetul pregăteşte pentru Adelin Petrişor ouă româneşti cu mămăliguţă şi un amestec de măcriş cu ştevie, peste care presară ceapă caramelizată. Deşi mărturiseşte că nu se pricepe deloc la gătit şi că este pentru prima dată când intră într-o bucătărie a unui restaurant, Adelin Petrişor îi dă o mână de ajutor poetului, amestecând conştiincios în tigaia în care se prăjeşte ceapa.
A doua reţetă pe care Dinescu o prepară pentru invitatul său este un tort mănăstiresc: un tort uşor, de post. Este, de altfel, printre puţinele ocazii când în emisiune se găteşte un desert. Întrebat de Adelin Petrişor de ce nu obişnuieşte să facă torturi şi prăjituri, poetul răspunde cu umor: „eu, în general, gătesc lucruri după care se poate bea vin”.
La prepararea tortului, munca este împărţită: Dinescu zdobeşte biscuiţii, iar invitatul său pisează nucile, apoi poetul amestecă ingredientele pentru blat, iar când acesta este gata, face rapid şi crema, din compoziţia căreia nu lipsesc bananele şi dulceaţa de fructe de pădure. După ce tortul este gata, Dinescu îl ornează cu gutui confiate. Amândoi sunt de acord că ceea ce a ieşit este un tort rustic şi că arată „ca-n Afganistan”.
În cramă, Adelin îi povesteşte gazdei sale despre experienţele trăite în zonele de conflict, despre viaţa reporterilor de război, temerile şi suferinţele lor, dar şi întâmplări mai puţin cunoscute din Afganistan, Irak şi Coreea de Nord.