Homepage  / Cinema

În căutarea furtunii perfecte: „Tornade”/„Twisters”, cu Daisy Edgar-Jones și Glen Powell, intră pe marile ecrane 

În căutarea furtunii perfecte: „Tornade”/„Twisters”, cu Daisy Edgar-Jones și Glen Powell, intră pe marile ecrane 

de Ruxandra Dinca,

Pentru „Tornade”, film care intră pe 12 iulie pe marile ecrane, producătorii de la Warner Bros au luat o poveste veche și au reinterpretat-o, punând în rolurile principale doi tineri actori pe val la Hollywood, Daisy Edgar-Jones și Glen Powell

Suntem în Oklahoma, stat american aflat pe așa numită Alee a Tornadelor – o zonă din SUA frecvent devastată de fenomene meteo extreme.  

Jane Carter (Daisy Edgar-Jones) este meteorolog și fascinată de tornade, dar se ține departe de ele după ce, în timpul studenției, a trecut printr-o furtună cu urmări tragice. Însă prietenul și colegul ei, Javi (Anthony Ramos), o convinge să iasă încă o dată pe teren, pentru a testa un sistem nou, revoluționar, de urmărire a tornadelor, care ar putea salva numeroase vieți.  

Pe teren, cei doi specialiști dau nas în nas cu Tyler Owens (Glen Powell), un cowboy cu mare trecere pe internet, unde e urmărit de o armată de fani. Owens, al cărui farmec e întrecut doar de propria-i aroganță, este el însuși vânător de furtuni și, nu după multă vreme, eroii noștri se văd nevoiți să-și unească forțele, în lupta cu natura dezlănțuită. 

„Twisters” nu e totuși o continuare 

Dacă subiectul vă sună cunoscut, este pentru că acest „Tornade” s-a inspirat din „Tornada”, în original „Twister”, film lansat în 1996, cu Helen Hunt și regretatul Bill Paxton protagoniști (atunci, „Twister” a fost nominalizat la Oscar, pentru sunet și efecte vizuale).  

Nu încercăm să refacem povestea din filmul anterior. Este vorba de o poveste cu totul originală. Nu avem personaje din filmul original, deci nu e nici o continuare. Este un film de sine stătător, plasat în zilele noastre”, explica pentru Vogue, în decembrie anul trecut, Glen Powell, protagonistului filmului și unul dintre cei apreciați tineri actori ai momentului (l-am văzut în „Top Gun: Maverick”, „Iubesc să te urăsc” și „Hit Man”).  

Să-i fie parteneră, producătorii au ales-o pe Daisy Edgar-Jones, tânără englezoaică foarte apreciată pentru rolurile din serialul „Oameni normali” și ecranizarea de la „Acolo unde cântă racii”. „Sunt mare fan al filmului original”, declară Daisy, care a povestit că actorii din „Tornade” au fost duși, pentru documentare, la întâlniri cu meteorologi și vânători de furtuni adevărați, iar secvențele de acțiune au fost incredibil de complexe.  

E cea mai nebunească aventură pe care ți-o poți imagina”, a declarat Daisy Edgar-Jones pentru site-ul indian Pinkvilla. 

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton