Homepage  / Cinema / Vedete străine

„Tornade” se dovedește un nou triumf pentru Glen Powell. Noul film îi consolidează statutul de „preferat al Americii”

„Tornade” se dovedește un nou triumf pentru Glen Powell. Noul film îi consolidează statutul de „preferat al Americii”
6

de Andreea Hentea,

Aflat pe val după recentele filme în care a jucat, Glen Powell înregistrează un nou succes cu „Tornade”, lansat recent (inclusiv în cinematografele de la noi). Noul film îi consolidează, s-a spus, statutul de „preferat al Americii”, dar știm deja că Powell nu a ajuns întâmplător aici.

„Este anul lui Glen Powell” a scris yahoo.com despre actorul de 35 de ani născut în Austin, Texas. Cel mai recent film al lui, spectaculosul „Tornade” / „Twisters” (2024), a depășit așteptările la box office, încasând deja 80,5 milioane de dolari în weekendul de premieră, iar turneul său de promovare, în care Glen Powell și Daisy Edgar-Jones au fost însoțiți de Brisket, adorabilul cățel adoptat recent de actor, a contribuit mult la succesul masiv al filmului.

„Tornade” este cel mai recent din șirul de succese ale lui Glen Powell, devenit popular după „Top Gun: Maverick” (2022) și ajuns celebru după îndrăgita comedie romantică „Iubesc să te urăsc” / „Anyone But You” (disponibilă pe Max), care a depășit pragul de încasări de 200 de milioane de dolari la începutul acestui an. Luna trecută, filmul său, „Asasin profesionist” / „Hit Man”, regizat de Richard Linklater, s-a situat pe locul întâi la Netflix, cu 1,5 miliarde de minute de vizionare în primele șapte zile.

Photocall de la soirée Vanity Fair au Wallis Annenberg Center à Los AngelesIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 6

„Mă străduiesc, în acest moment, din punct de vedere profesional, să am încredere în instinctul meu. Dacă sunt convins că vreau să văd un anumit film, simt că și alții vor să-l vadă. Simt că acesta este principiul pe care trebuie să-l urmez”, a declarat Glen Powell pentru yahoo.com.

Cum a trecut ceva timp de când vreo vedetă a emanat acest fel de energie carismatică, mai mulți experți din industria cinematografică au explicat pentru yahoo.com ascensiunea lui Glen Powell la Hollywood.

Farmec și fler

„Glen Powell este întruchiparea tânărului american cumsecade, un fel de echivalent uman al unui golden retriever, cu o prezență grozavă pe ecran și o empatie ieșită din comun”. „Farmecul lui Glen nu este de fațadă. Dacă ar fi fost fabricat, nu ar fi reușit să ajungă atât de departe. În realitate este exact așa cum îl vedeți: amuzant, fermecător, mereu apropiat și, într-adevăr, foarte sexy”, a declarat și un prieten al actorului care a dorit să rămână anonim.

Jason Squire, gazda podcastului „The Movie Business” și profesor la USC School of Cinematic Arts, a spus că filmul „Figuri ascunse” / „Hidden Figures” (2016) a fost un punct de cotitură în cariera lui Glen Powell. „Nu știam cine e înainte de acest film, dar rolul pe care îl face el acolo este de neuitat”, a mai apreciat Squire. El a apreciat că proiectele actorului se datorează și echipei lui: „Alegerile lui arată că s-a implicat serios în carieră, dar există lângă el, în culise, și niște oameni inteligenți, intuitivi, cu fler comercial, care îl ajută să-și ghideze cariera. Totuși, Powell este perfect acordat cu echipa lui. Ca să ai un succes de durată la Hollywood, trebuie să fii și rentabil, să te întrebi dacă le oferi oamenilor un motiv să cumpere bilete. Dacă nu poți răspunde precis la această cerință când alegi un proiect, trebuie să treci mai departe, indiferent cât de mult îți place scenariul sau cât ai vrea să lucrezi cu regizorul”.

Glen Powell a scris scenariul la „Asasin profesionist” împreună cu Richard Linklater și va fi vedetă, showrunner, co-scenarist și coproducător al serialului de comedie „Chad Powers”, difuzat de Hulu. El știe însă și când să spună nu, așa că a refuzat distribuirea în noile filme din francizele „Jurassic Park” și „Identitatea lui Bourne”.

Powell are o reputație de persoană drăguță și respectuoasă, ceva foarte rar, și a evitat orice scandal. Eric Schiffer, care este și președintele societății Reputation Management Consultants din Los Angeles, a declarat că Glen Powell „este deja o marcă grozavă și știe cum să se implice pentru a-și construi o bază de fani loiali. Este optimist, natural și amabil, ceea ce este rar la Hollywood. Producătorii vor continua să lucreze cu el, iar viitorul îi va oferi oportunități și mai mari”.

Perfecționare lângă ași

Glen Powell a făcut un pas înainte în 2006, când a fost distribuit în „La început a fost cuvântul” / „The Great Debaters”, cu Denzel Washington ca vedetă și regizor. Impresarul lui Denzel Washington la acea vreme l-a remarcat și a solicitat să fie distribuit în film, iar tânărul actor a renunțat, apoi, la Universitatea din Austin, Texas și s-a mutat la Los Angeles.

Simultan, Powell a urmat un stagiu pentru producătoarea Lynda Obst („Nopți albe în Seattle”), în timpul căruia a citit scenarii și a putut avea o privire din interior asupra Hollywood-ului. „Era adorabil și avea un farmec incontestabil, dar nu asta m-a impresionat la el și nu este motivul pentru care a reușit”, a povestit Lynda Obst pentru New York Times. „Actorii pot mima uneori farmecul, dar nu și inteligența. Glen este foarte inteligent și a învățat ce trebuie despre structura scenariilor și a filmelor, ceea ce l-a făcut independent și abil”, a explicat ea.

Jamie Lee Curtis a declarat pentru New York Times că știa că Glen Powell va fi „o mare, mare vedetă de film” de când au lucrat împreună la serialul de comedie „Scream Queens”. Actrița l-a comparat cu Jake Gyllenhaal și a povestit că se descurcă foarte bine în privința fizicalității rolurilor, că este amuzant, dar că are și profunzime”. În fine, Eric Schiffer crede că maniera de joc a lui Glen Powell este „o combinație între Bradley Cooper și Ryan Gosling, adică menține echilibrul între comedie și dramă”.

Deși acum există o mulțime de tineri actori talentați precum Timothée Chalamet, Tom Holland sau Austin Butler care ar putea rivaliza cu el pentru roluri, Eric Schiffer crede că Glen Powell își construiește propriul culoar. „Acești actori țintesc spre roluri dramatice, mai sobre, dar Glen Powell este foarte potrivit și pentru comedii și comedii romantice și are o căldură pe care alții nu o posedă”, așa că nu poate fi comparat cu nimeni și acesta este un bonus, a concluzionat categoric Schiffer.

Sursa foto: Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton