Homepage  / Vedete româneşti

Ce pensie primește Tora Vasilescu după o carieră de cinci decenii: „Nu am ieșit să vorbesc despre problemele mele”

Ce pensie primește Tora Vasilescu după o carieră de cinci decenii: „Nu am ieșit să vorbesc despre problemele mele”
9

de Cristina Țapu,

Tora Vasilescu, una dintre cele mai remarcabile actrițe ale României, nu beneficiază de recunoașterea corespunzătoare din partea statului român. Pensia pe care o primește este modestă, în concordanță cu situația multor artiști, iar fondurile primite sunt suficiente doar pentru a acoperi o parte dintre facturi și utilități

Ce salariu primește Tora Vasilescu după 50 de ani de carieră

Frustrată de nivelul salariilor actorilor români, Tora Vasilescu, cunoscută pentru contribuțiile sale în domeniul filmelor, serialelor și spectacolelor, a luat decizia de a-și încheia cariera cu mai bine de două decenii în urmă.

Tora Vasilescu și-a dedicat o bună parte a vieții sale lumii filmului, având o prezență de 50 de ani în lumina reflectoarelor. Cu toate acestea, din păcate, pasiunea ei nu a fost întotdeauna suficientă, iar vedeta a fost nevoită să se retragă prematur din industrie din cauza veniturilor reduse.

Tora Vasilescu la Garantat3Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 9

Ajunsă la pensie, suma pe care actrița o primește este una mică. suficientă doar pentru a acoperi o parte dintre facturi și utilități. Despre mici capricii nici măcar nu poate fi vorba.

„E adevărat că am o pensie rușinoasă. Așa ne-au răsplătit pentru faptul că am fost soldățeii în serviciul comandant? Am 2.350 de lei pensie de la teatru. (…)

Noroc că mi s-a pus un microfon în gură și am avut ocazia. Dar ce facem? Ce fac bătrânele de pe strada mea? Oamenii pentru care am jucat și am adus bucurie. Mă rog, suntem ultimii mohicani (…) Am grădină, e adevărat, am solar, muncesc și îmi pun la congelator legumele toată vara. 

Nu am ieșit să vorbesc despre problemele mele. Mesajul e că românii nu-și pot plăti facturile din salariu sau din pensii. Este exclus! De 3 ori au evaluat. Prima a fost de 5.000, a doua de 1.700 a treia de 7.000 de lei. Nu au spus nimic. Ce ei vorbesc cu noi? Suntem cantitate neglijabilă, normal! Îți vine factura și plătește (..)”, a declarat Tora Vasilescu, conform Antena 3.

Corina Chiriac și Maria Dragomiroiu se află în aceeași situație ingrată

În aceeași situația ingrată se regăsesc și Corina Chiriac, precum și Maria Dragomiroiu. Maria Dragomiroiu și Corina Chiriac au dedicat decenii întregi scenei românești prin carierele lor, dar astăzi se confruntă cu pensii reduse, insuficiente pentru a le oferi o bătrânețe liniștită și lipsită de griji. Maria Dragomiroiu a fost adesea criticată pentru plângerile sale privind veniturile mici, mai ales după ce a publicat imagini din vacanțe luxoase alături de soțul ei, Bebe Mihu.

Pe de altă parte, Corina Chiriac a dezvăluit cu câțiva ani în urmă că se confruntă cu dificultăți financiare și depune eforturi semnificative pentru a avea un trai decent. Deși nu a dezvăluit suma exactă pe care o primește, artista a lăsat de înțeles că se străduiește din greu să facă față cheltuielilor.

Sursă foto: Arhivă TV Mania!

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton