; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Dana Razboiu

Topul surprizelor din ghete găsite de Dana Războiu în copilărie

05 December 2019

Nu e copil care să nu ardă de curiozitate și nerăbdare în această perioadă în așteptarea magiei care are loc în noaptea de 5 spre 6 decembrie, atunci când vine Moș Nicolae, dar nici adult care să nu se gândească măcar o clipă cu nostalgie la felul în care îl făcea să se simtă această sărbătoare atunci când era mic.

Dana Războiu, fondatoarea Asociației „Nație Prin Educație', cea care implementează în țara noastră cel mai mare program de robotică, BRD FIRST Tech Challenge Romania, își amintește care sunt cadourile găsite în ghete care i-au rămas întipărite în memorie.

„Bananele erau pe primul loc. Când reușea Moșul să facă rost de niște banane verzi, le miroseam în fiecare zi până se coceau. Niciodată nu o să mai aibă bananele acel miros fabulos. Apoi, ciocolata din Ungaria. Am copilărit în Arad, la 30 de km de granița cu Ungaria. Pe ultimul loc era nuiaua, care arăta că n-am fost un copil bun. Nu-mi plăcea, firește, acum știu că orice copil merită mângâiere și încurajare, nu nuiele', declară Dana Războiu. 

Acum Dana retrăiește misterul și bucuria acestei sărbători alături de copiii ei, Victor și Marc.

„Băieții mă întreabă cu o lună în avans când cade Moș Nicolae. Marc e într-o așteptare febrilă, de parcă urmează să primească un castel, dar mereu e vorba despre dulciuri. Își scoate toți pantofii, până și pe cei rămași mici. Nu poate Moșu să umple atâtea perechi de ghete și pantofi', a povestit amuzată Dana. 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare