Homepage  / Filme Online

Nopți terifiante! 10 filme horror care vă vor îngheța sângele în vene

Nopți terifiante! 10 filme horror care vă vor îngheța sângele în vene

de Roxana Mirea,

10 filme horror care vă vor îngheța sângele în vene. Cu riscul de a avea un somn neliniștiti și de a ne speria și de propria umbră, mulți dintre noi iubim filmele de groază. Peliculele cinematografice de acest fel ne fac pulsul să crească, senzație pe care iubitorii de adrenalină o adoră. În plus, Halloween-ul este tot mai aproape, iar un film horror ne poate ajuta să intrăm în spiritul sărbătorii.

Top 10 filme horror

The Conjuring (2013)

„The Conjuring” („Trăind printre demoni”) este primul fillm din seria cu același nume, fiind urmat de „The Conjuring“ (2016). Dacă vă plac filme cu case bântuite, atunci această peliculă este perfectă, mai ales că are la bază fapte reale. Ed Warren, interpretat de Patrick Wilson, și Lorraine Warren, interpretată de Vera Farmiga, a fost un cuplu de investigatori americani de fenomene paranormale, autori asociați cu cazuri proeminente de bântuire. O familie, care tocmai s-a mutat în Rhode Island, se confruntă cu un adevărat coșmar din cauza prezenței supranaturale din casa lor. Ed și Lorraine Warren încearcă să ajute familia terorizată să scape de prezența întunecată din căminul lor.

Unde îl poți vedea: Netflix, HBO GO

Hush (2016)

„Hush” este unul dintre filmele de groază care vă vor face sângele să înghețe în vene. Maddie, interpretată exemplar de Kate Siegel, este o scriitoare surdo-mută care locuiește în inima pădurii, într-o casă izolată. Într-o seară, prietena ei, Sarah, interpretată de Samantha Sloyan, o vizitează. Mai târziu, un asasin mascat, interpretat de John Gallagher Jr., și înarmat cu o arbaletă o ucide pe Sarah. Ulterior, ucigașul observă că Maddie e surdo-mută și are de gând să profite de acest lucru. Protagonista noastră va trece e multe ori pe lângă moate fără ca măcar să realizeze.

Unde îl poți vedea: Netflix

Cargo (2017)

Andy, interpretat de Martin Freeman, trebuie să-și protejeze fiica de o epidemie de zombie. Într-o încercare disperată de a depăși o pandemie violentă, Andy și Kay, interpretată de Susie Porter, se ascund pe o ambarcațiune împreună cu fiica lor de un an, Rosie. Aceștia sunt atacați, iar Andy este infectat. De acum, începe o luptă teribilă pentru că el mai are doar 48 de ore până a se transforma într-una din creaturile cu care s-a luptat. Acesta va face tot ce îi va sta în putință să își protejeze fiica. Pe măsură ce lumea continuă să devină un loc întunecat și de nerecunoscut, acea minimă speranță ar putea fi cheia pentru depășirea toate obstacolele.

Unde îl poți vedea: Netflix

Filme horror – The Ritual (2018)

Luke (Rafe Spall), Hutch (Robert James-Collier), Phil (Arsher Ali) și Dom (Sam Troughton) vor să onoreze memoria celui mai bun prieten al lor, după ce acesta a murit brusc și brutal. Drept urmare, cei patru prieteni se aventurează prin sălbăticia scandinavă. Pădurea, cu toate acestea, ascunde unele secrete întunecate, și nu durează mult timp pentru ca tinerii să se afle în mare pericol, după ce descoperă că se ascunde ceva terifiant în pădurea respectivă.

Unde îl poți vedea: Netflix

Filme horror – Gerald’s Game (2017)

Gerald’s Game (Jocul lui Gerald) este un film de groază bazat pe romanul omonim al lui Stephen King. Întreaga acțiune se petrece într-o casă de vară izolată. Gerald, interpretat de Bruce Greenwood, are în minte o fantezie pe care vrea s-o pună în practică, așa că o încătușează pe soția lui, Jessie, interpretată de Carla Gugino, de pat. Ea îi provoacă fără să vrea moartea și din acel moment începe coșmarul ei pentru că nu are cine s-o dezlege de pat. Strigătele ei după ajutor sunt în zadar pentru că nu are cine s-o audă. Jessie este condamnată să îndure întunericul și să facă față propriilor gânduri, în încercarea de a se lupta pentru viața ei.

Unde îl poți vedea: Netflix

Filme horror – It (2017)

Copiii dintr-un oraș mic din Maine încep să dispară, iar un grup de micuți sunt nevoiți sp se confrunte cu cele mai mari temeri, fiind terorizați de o entitate demonică, care i-a forma înfiorătorului clovn Pennywise. Istoria de crime a clovnului este veche de câteva secole.

Thriller-ul horror „IT”, regizat de Andrés Muschietti, este o adaptare după romanul scris de celebrul Stephen King, asemenea filmului „ Gerald’s Game”.

„It” are și o parte a doua: „It Chapter Two”, iar acțiunea se petrece la 27 ani distanță de cea din primul film.

Unde îl poți vedea: Netflix

The Empty Man (2020)

După ce adolescenții dintr-un orășel din Vestul Mijlociu încep să dispară în mod misterios, localnicii cred că e posibil ca disparițiile lor să aibă legătură cu o legendă locală terifiantă. James Lasombra, interpretat de James Badge Dale, un fost polițist care încă procesează moartea soției și a fiului, începe să investigheze evenimentele care au zguduit comunitatea. Lucrurile iau o întorsătură bizară când Lasombra descoperă un grup ocult care vrea să materializeze o entitate mitică terifiantă.

Unde îl poți vedea: HBO GO

Crimson Peak (2015)

Când inima îi este furată de un străin seducător, Edith Cushing, interpretată de Mia Wasikowska, este dusă într-o casă din vârful unui munte din argilă roșie ca sângele: un loc plin de secrete care o vor bântui. Între dorință și întuneric, între mister și nebunie, se află adevărul de la Crimson Peak. Acest mister supranatural, creat de imaginația lui Guillermo del Toro, îi are în distribuție pe Tom Hiddleston, Jessica Chastain, Mia Wasikowska și Charlie Hunnam. În Crimson Peak, ei vor descoperi puterea pe care o are iubirea de a ne transforma pe toți în monștri.

Unde îl poți vedea: HBO GO, Netflix

Relic (2020)

Când Edna (Robyn Nevin), mama ei mai în vârstă, dispare inexplicabil, Kay (Emily Mortimer), fiica sa, Sam (Bella Heathcote), nepoata ei, merg la casa de la țară a familiei, unde găsesc dovezi ale demenței din ce în ce mai avansate a femeii presărate prin casă. După ce Edna se întoarce la fel de misterios cum a dispărut, îngrijorarea lui Kay cum că mama ei nu pare să vrea sau nu știe să spună unde a fost, se lovește de entuziasmul lui Sam că și-a regăsit bunica. Pe măsură ce comportamentul Ednei devine din ce în ce mai volatil, ambele încep să simtă o prezentă sinistră în casă, care e posibil să o controleze.

Unde îl poți vedea: HBO GO

The Invisible Man (2020)

Elisabeth Moss, pe care o știm din serialul „Povestea Slujitoarei”, interpretează rolul Ceciliei Kass în „The Invisible Man”. Iubitul abuziv al Ceciliei se sinucide și îi lasă ei întreaga avere. Acum, Cecilia trăiește fără a simți constant prezența fricii. Totuși, fericirea nu va dura foarte mult pentru că coșmarul ei de-abia acum începe. Ea ajuge să creadă că moartea partenerului ei a fost o farsă pentru că simte în continuare prezența lui. Cecilia încearcă să demonstreze că este vânată de cineva pe care doar ea îl poate vedea.

Unde îl poți vedea: HBO Max

Îți recomandăm și un top al celor mai bune filme horror pentru Halloween.

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton