; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Dinescu si toni grecu_6890

Toni Grecu, invitatul lui Mircea Dinescu la „Politică şi delicateţuri”

04 November 2016

Chiar dacă sărbătoarea importată de peste Ocean a trecut, Mircea Dinescu nu vrea să lase debutul de noiembrie să treacă fără a serba leguma care poate să ne îndulcească, dar şi să ne provoace fiori pe şira spinării. Aşadar, în prima ediţie „Politică şi delicateţuri' a lunii, Dinescu găteşte feluri de mâncare inedite, pe bază de… dovleac.

Poetul îl va avea invitat pe umoristul şi omul de televiziune Toni Grecu. Emisiunea se vede duminică, 6 noiembrie, de la ora 15.00, la TVR 1, TVR HD şi online, pe TVR+.

dinescu-si-toni-grecu_6890

Prima reţetă cu care poetul a hotărât să-şi impresioneze musafirul este una pe care nu a mai făcut-o niciodată: dovleac prăjit. Răspunsul lui Toni nu se lasă mult aşteptat: „Când am aflat că e prima dată când găteşte dovleac, m-am simţit ca un cobai… Dar mi-a trecut'. Mimând reticenţa, când mâncarea este gata, oaspetele îi vinde poetului un pont pe care-l consideră general valabil: „Dacă vrei să salvezi o mâncare, pui brânză rasă. Eu cred că dacă pui brânză rasă pe orice, se mănâncă bine şi are un gust bun'. Însă, după ce ia o gură de dovleac prăjit, îşi schimbă părerea: „Dovleacul era pentru mine o legumă necomestibilă, dar, de astăzi încolo, a devenit o legumă comestibilă. E foarte bun la gust şi, combinat, evident, cu brânză rasă, e impecabil!', susţine în continuare invitatul.

Pentru felul al doilea, Dinescu a pregătit rulouri de ştevie, o altă legumă stranie pentru Toni Grecu. „Nivelul maxim la care am ajuns pe genul ăsta de plante este spanacul. Mai sus n-am fost până azi, când am ajuns la nivelul superior, la ştevie. Recunosc, experienţă bună, sper să fie şi sănătoasă… Până acum nu mi s-a făcut rău, deci cred că suntem pe drumul cel bun'. Cu inegalabilu-i umor, Toni Grecu speculează orice situaţie din bucătărie, transformând-o într-una amuzantă.

În cramă, cei doi ascultă cu plăcere muzica lui Constantin Lătăreţu, pun ţara la cale şi se amuză când Toni Grecu recită o poezie a lui Mircea Dinescu, iar acesta cântă pe propriile sale versuri, uşor „bruienoase', cum singur le numeşte. „M-am amuzat pentru că nu ai cum să nu te amuzi când stai alături de Mircea Dinescu. Nu numai în calitatea lui de bucătar, dar în calitatea lui de om – este un om amuzant, vesel, energic, un om care te molipseşte cu buna lui dispoziţie', spune invitatul despre gazda sa.

La rândul său, Mircea Dinescu îl descrie pe Toni Grecu în stilu-i caracteristic: „El este prin natura lui un om vesel, care râde foarte uşor. Ca dovadă, a râs foarte mult la fiecare fel de mâncare. E o formă de a-şi păstra sănătatea fără să ia prea multe antibiotice…'.

 

Votează şi TVmania te premiază!

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Te-ar putea interesa și:

1. Toma Cuzin, invitatul lui Mircea Dinescu, duminică, la „Politică și delicatețuri'

2. Mezeluri ca la carte pentru Mircea Radu, la „Politică şi delicateţuri'

3. Politică şi delicateţuri'. „Șniţel de varză' pentru Sofia Vicoveanca

4. Ovidiu Ioaniţoaia este invitatul lui Dinescu la Politică şi delicateţuri'

5. Mircea Dinescu are ceva cu „masterchef'-ii?

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare