; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Tom Hanks va juca rolul lui Geppetto în producția Disney „Pinocchio”

Tom Hanks va juca rolul lui Geppetto în producția Disney „Pinocchio”

07 August 2020

Tom Hanks este în discuții cu studiourile Disney pentru rolul lui Geppetto din versiunea cu actori a celebrei povești „Aventurile lui Pinocchio', scrisă de Carlo Collodi, informează Variety.

Studiourile Disney au investit masiv în ultimii ani în astfel de remake-uri după celebrele lor lung-metraje de animație, de la „Frumoasa și Bestia' la „Regele Leu'și „Aladdin'. Noua producție este inspirată, deopotrivă, de lung-metrajul de animație „Pinocchio', produs de Walt Disney și lansat în 1940, și de celebra carte „Aventurile lui Pinocchio', a lui Carlo Collodi, tradusă în numeroase limbi. Eroul său, bătrânul tâmplar Geppetto, cioplește o păpușă de lemn dintr-o buturugă și îi pune numele Pinocchio. Aceasta prinde viață și, după o mulțime de peripeții, este transformată într-un băiețel adevărat de către o zână bună.

Tom Hanks și Robert Zemeckis au avut întotdeauna o colaborare excelentă, din care au rezultat mari succese, precum „Forrest Gump' (1994), „Naufragiatul' (2000) și „Expresul polar' (2004). Printre proiectele recente ale lui Tom Hanks se află rolul „colonelului' Tom Parker din filmul biografic despre Elvis Presley și rolul unui ofițer în drama de război „Greyhound', care s-a lansat pe platforma Apple TV Plus în iulie. Tom Hanks a primit cea mai recentă nominalizare la Oscar anul acesta, pentru rolul din „O zi minunată în cartier' (2019).

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare