; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Tom Cruise vrea să revină în top la Hollywood

21 December 2011

Starul intră din nou în pielea agentului secret Ethan Hunt în a patra parte a celebrei serii Misiune: Imposibilă', numită Ghost Protocol'.

După ce o sumedenie de eroi de acţiune au invadat marile ecrane în ultimul an, nu v-am învinovăţi dacă aţi cam uitat de Ethan Hunt, personajul principal din franciza Misiune: Imposibilă'. Însă filmele în care Tom Cruise a intrat în pielea spionului IMF nu au făcut fără motiv 2 miliarde de dolari în toată lumea. În luna Sărbătorilor, actorul de 49 de ani caută să-şi recapete poziţia printre cele mai mari (şi profitabile) vedete de acţiune de la Hollywood, cu a patra parte a francizei.

În Ghost Protocol', Ethan Hunt (Cruise) desfăşoară o operaţiune sub acoperire la Moscova atunci când un atac terorist distruge Kremlinul. Guvernul rus cataloghează atacul ca pe un nedeclarat act de război', iar Statele Unite ale Americii deschid procedura numită Ghost Protocol', pentru a se dezice de întreaga echipă IMF din care face parte şi Hunt.

Acesta şi cei patru colegi ai săi trebuie să opereze fără niciun fel de susţinere oficială din partea SUA pentru a afla cine e în spatele atentatului moscovit.

Filmările pentru cel mai nou film din serie au început la Dubai (aici Cruise face o cascadorie pe cea mai înaltă clădire din lume, Burj Khalifa, care are 828 de metri) şi s-au mai desfăşurat la Moscova, Praga şi Vancouver, iar din distribuţie mai fac parte actori ca Jeremy Renner (Brandt), Simon Pegg (Benji Dunn) şi Paula Patton (Jane Carter).

Pelicula e regizată de Brad Bird, faimos pentru munca sa în domeniul animaţiilor (Ghost Protocol' e primul său pas în afara acestui domeniu). El a fost nominalizat la Oscar pentru scenariul Incredibilii', peliculă pe care a şi regizat-o, şi a primit un Glob de Aur şi un Oscar pentru Ratatouille'.

Pentru a fi în ton cu vremurile – precedentul film din serie, Misiune: Imposibilă III', a apărut acum cinci ani – Ghost Protocol' a fost filmat parţial cu camere IMAX, botezate după sistemul 3D cu acelaşi nume, iar aceste fragmente vor reprezenta cam 30 de minute din totalul de 132.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare