Homepage  / Vedete străine

Tom Cruise face cascadorii uluitoare în Misiune: Imposibilă 7, dar colegele lui au captat atenția

Tom Cruise face cascadorii uluitoare în Misiune: Imposibilă 7, dar colegele lui au captat atenția
6

de Andreea Hentea,

Așteptat de fani cu încordare, „Misiune: Imposibilă - Răfuială mortală partea întâi” (care va ajunge pe ecrane pe 14 iulie) își aruncă în joc atuurile știute – poveste cu priză la public, distribuție răsunătoare și locuri de filmare spectaculoase, plusând cu un număr de cascadorii incredibile marca Tom Cruise. Surpriza cea mare sunt însă prezențele feminine din jurul lui Ethan Hunt.

Celebrul agent Ethan Hunt (Tom Cruise) și echipa lui trebuie să găsească o armă terifiantă, care poate da foc lumii. Hunt demarează, alături de oamenii săi, o cursă mortală pe tot globul, în care sunt implicate mașini, motociclete, trenuri, avioane, apeducte, biserici, piețe, poduri, șosele și dune de nisip. Totul este filmat în decoruri superbe, printre înfruntări coregrafiate impresionant.

Momentul de suspans absolut este însă cel în care Tom Cruise face o cascadorie considerată nebunească: sare cu motocicleta într-o prăpastie. Actorul a povestit la show-ul „Jimmy Kimmel Live!” că s-au turnat opt duble pentru secvența care îl arată pe motocicletă în vârful unei stânci, aruncându-se de acolo în clipa următoare. Filmat în cădere liberă, el a avut la dispoziție aproximativ „șase secunde pentru a i se deschide parașuta”, exact înainte să lovească pământul. Cruise a mai spus că a fost nevoit să se asigure că nu se va agăța de motocicletă, așa că a avut până și șireturile lipite de ghete.

Peripeții în fața și în spatele camerei

Al șaptelea film din serie a fost filmat, cu nenumărate peripeții, în pandemie. Tom Cruise, care a avut numeroase izbucniri de furie împotriva celor din echipa de filmare care încălcaseră regulile impuse de pandemie, a cheltuit milioane de dolari pentru a asigura protecția anti-covid a lui și a echipei.

Printre altele, el a cumpărat roboți sofisticați care să patruleze pe platouri și să testeze actorii și membrii întregii echipe și a finanțat amenajarea unui studio sigur în Marea Britanie, într-o fostă bază de proiectare a tancurilor aflată în Longcross, în comitatul Surrey. În afară de Marea Britanie, filmările au fost realizate în Italia – la Roma, Vatican și Veneția -, în Norvegia și în Dubai.

USA. Tom Cruise and Christopher McQuarrie on the set of the (C)Paramount Pictures new film: Mission: Impossible – Dead Reckoning – Part One (2023). 
Plot: Seventh entry in the long-running Mission: Impossible series. 
Ref:  LMK106-J9972-020623
Supplied byIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 6

Personajele feminine strălucesc

Conform collider.com, primele ecouri de după vizionarea filmului sunt laudative la adresa lui Tom Cruise și a cascadoriilor sale care sfidează imposibilul, dar spectatorii au fost și mai impresionați de colegele de platou ale celebrului actor. S-a spus, de exemplu, că „Tom Cruise este excelent, dar că personajele feminine sunt și mai grozave”.

Prima surpriză este Hayley Atwell, al cărei personaj, experimentata hoață Grace, care trece și peste capul lui Hunt dacă propriile interese i-o cer, a făcut cea mai bună impresie. S-a spus chiar că acțiunea francizei ar putea rămâne pe umerii ei la un moment dat, fiindcă face o treabă foarte bună în acest nou film.

Și despre revenirea Rebeccăi Ferguson în rolul spioanei internaționale Ilsa Faust s-a vorbit numai de bine, mai ales că talentata actriță suedeză are un an remarcabil – joacă rolul principal, al curajoasei inginere Juliette, în „Silozul”, serialul recent lansat de platforma Apple TV+ despre care s-a spus că reprezintă „una dintre cele mai reușite distopii SF ale ultimilor ani”, dar și în așteptatul „Dune: Part Two” (2023), continuarea celebrei ecranizări a lui Denis Villeneuve după Frank Herbert (care va avea premiera pe 3 noiembrie).

Cum abila Alanna Mitsopolis, poreclită „Văduva albă”, jucată de seducătoarea Vanessa Kirby nu a trecut deloc neobservată, unele voci au spus deja că, în acest nou film, „femeile din viața lui Ethan Hunt sunt mult mai interesante decât Hunt însuși”.

O: Mission: Impossible – Dead Reckoning, Part One, SUA, 2023 R: Christopher McQuarrie D: Tom Cruise, Ving Rhames, Simon Pegg, Rebecca Ferguson, Vanessa Kirby, Hayley Atwell, Henry Czerny, Pom Klementieff, Cary Elwes, Rob Delaney, Indira Varma

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton