Homepage  / Vedete străine

Toate detaliile despre lupta lui Celine Dion cu boala. Artista suferă de o afecțiune extrem de rară

Toate detaliile despre lupta lui Celine Dion cu boala. Artista suferă de o afecțiune extrem de rară
13

de Roxana Mirea,

Céline Dion a revenit în atenția publicului în mijlocul luptei sale cu sindromul persoanei rigide, spunându-și povestea într-un nou documentar Amazon. Iată toate detaliile despre lupta lui Celine Dion cu boala, de la diagnosticul ei până unde se află acum. 

Céline Dion și lupta ei cu sindromul persoanei rigide 

Ovațiile în picioare nu sunt atât de rare la premiile Grammy, dar aplauzele furtunoase pentru Céline Dion de pe 4 februarie păreau să nu se mai oprească. Ovațiile au fost din iubire, dar și pentru că a fost o mare ușurare ca lumea să o vadă în persoană pe cântăreața franco-canadiană, însoțită de fiul ei cel mare, René-Charles Dion Angélil.  

Vă iubesc și eu”, a spus Dion, elegantă într-un palton de la Valentino, în timp ce urca pe scenă pentru a prezenta Albumul Anului, ultimul premiu al serii. „Când spun că sunt fericită să fiu aici, o spun din inimă”.  

Pe fondul știrilor că se pregătește un documentar despre lupta ei cu problemele de sănătate, apariția ei memorabilă a fost primul pas pe drumul ei prudent de întoarcere la viața publică, la 14 luni după ce a anunțat că a fost diagnosticată cu sindromul persoanei rigide, o tulburare neurologică progresivă rară care poate provoca spasme musculare.  

„Pentru o lungă perioadă de timp – pentru atât de mulți ani – am simțit dragostea și sprijinul fanilor mei din întreaga lume”, a declarat Dion în exclusivitate pentru E! News la premiera din 17 iunie a documentarului „I Am: Céline Dion”, cu premiera pe 25 iunie pe Amazon Prime Video. „Ei m-au ajutat să ajung unde sunt astăzi.”  

Artista avea emoții să dezvăluie prin ce trece cu adevărat și să nu fie în cea mai bună formă – așa cum este cunoscută de fiecare dată când cântă. Dar Dion a decis în cele din urmă că toți cei care au susținut-o de-a lungul anilor merită să știe, „pentru că îmi respect fanii, familia, copiii, pe mine însămi”. Celine Dion a ales să deschidă ușile lumii sale private de dragul conștientizării, „pentru oamenii care simt că sunt singuri, că suferă”.  

Pentru cei care se luptă cu orice provocare, de sănătate sau de altă natură, „sper că acest lucru le va da aripi și putere să ajungă și să vorbească cu oamenii și să spună că merită. Cu toții merităm, iar eu sunt recunoscătoare.”   

Înainte de premiile Grammy, vedeta în vârstă de 56 de ani a fost văzută pe 1 noiembrie, prima ei apariție publică după mult timp, când i-a luat pe fiii ei, René-Charles, în vârstă de 23 de ani, și gemenii Nelson și Eddy, în vârstă de 13 ani – pentru a urmări meciul dintre Montreal Canadiens și Las Vegas Knights din NHL.   

În continuare, vă prezentăm pe scurt lupta lui Celine Dion cu boala, de la diagnosticul ei până unde se află acum și de ce a vrut să își împărtășească povestea în I Am: Céline Dion, potrivit eonline.com.

29 aprilie 2022 – Céline Dion își amână turneul 

Pandemia COVID-19 a forțat-o pe Céline Dion să pună pauză turneului său „Courage World Tour” în 2020 și abia aștepta să revină în 2022. Dar, în primăvara aceluiași an, cântăreața a anunțat că își va amâna revenirea până în februarie 2023, în timp ce continua să se ocupe de o problemă de sănătate persistentă.  

O notă de pe site-ul ei a mai explicat că a fost tratată pentru „spasme musculare severe și persistente care o împiedică să cânte, iar recuperarea ei durează mai mult decât spera”.  

Cum se simte Celine DionIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 13

8 decembrie 2022 – Celine Dion, diagnosticată cu o tulburare neurologică 

Celine Dion a spus că a fost diagnosticată cu o tulburare neurologică progresivă „foarte rară” numită sindromul persoanei rigide.  

„Nu am fost pregătită să spun nimic înainte, dar acum sunt pregătită. Mă confrunt cu probleme de sănătate de mult timp și mi-a fost foarte greu să fac față acestor provocări și să vorbesc despre tot prin ce am trecut”, a spus artista.  

Ea a suferit spasme musculare care au afectat „fiecare aspect” al vieții sale de zi cu zi, a explicat Dion, uneori fiindu-i dificil chiar să meargă.  

Conform National Institutes of Health, simptomele includ rigiditatea mușchilor trunchiului, brațelor și picioarelor și o sensibilitate mai mare la zgomot, atingere și stres emoțional, toate acestea putând declanșa spasme musculare.    

13 aprilie 2023 – Celine Dion, implicată în filmul „Love Again” 

Ea a înregistrat anterior cinci melodii pentru comedia romantică „Love Again”, iar piesa care dă titlul filmului a fost lansată înainte de 5 mai. „Cred că este o poveste minunată și sper că oamenilor le va plăcea și că le vor plăcea și noile cântece”, a declarat Dion, care a jucat și rolul ei în filmul cu Priyanka Chopra Jonas și Sam Heughan.  

Mai 2023 – Celine Dion își anulează turneul 

După o amânare de trei luni, Dion și-a anulat integral „Courage World Tour” până în aprilie 2024.   

30 octombrie 2023 – Celine Dion apare în public 

Celine Dion a fost văzută într-un loc public pentru prima dată de când și-a împărtășit diagnosticul, când a urmărit un meci de hochei împreună cu cei trei fii ai ei și ai răposatului soț René Angélil.  

Decembrie 2023 – Sora lui Celine vorbește despre starea artistei 

Claudette Dion a făcut un bilanț destul de sumbru referitor la starea de sănătate a surorii sale, spunând că Celine – care este cea mai mică din 14 frați – nu-și mai controlează mușchii.     

Ceea ce îmi frânge inima este că ea a fost întotdeauna disciplinată”, a spus sora mai mare a lui Dion. „Întotdeauna a muncit din greu.”  

30 ianuarie 2024 – Amazon a anunțat documentarul „I Am: Céline Dion” 

Amazon a anunțat că documentarul „I Am: Céline Dion”, regizat de Irene Taylor, va dezvălui până unde a mers Dion în speranța că se va putea întoarce la ceea ce iubea.  

Pe măsură ce drumul către reluarea carierei mele de interpret continuă, mi-am dat seama cât de mult mi-a lipsit acest lucru, de a-mi putea vedea fanii”, a declarat Dion într-o declarație. „În timpul acestei absențe, am decis că vreau să documentez această parte a vieții mele, pentru a încerca să sensibilizez opinia publică cu privire la această afecțiune puțin cunoscută, pentru a-i ajuta pe alții care împărtășesc acest diagnostic.”  

4 februarie 2024 – Celine Dion, la Premiile Grammy 2024. 

Artista a fost prezentă la Premiile Grammy 2024. De îndată ce Dion a fost anunțată ca prezentatoare finală a serii, publicul a fost în picioare.  

Dion și Taylor Swift s-au îmbrățișat, de asemenea, în afara scenei, reducând la tăcere agitația imediată provocată de faptul că Swift nu i-a adus un omagiu adecvat legendarei artiste, atunci când Dion i-a înmânat premiul pentru Albumul anului.  

Celine Dion pe scena premiilor Grammy 2024Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  8 / 13

Aprilie 2024 – Céline Dion învață să trăiască cu afecțiunea ei 

După o călătorie în luna martie la Boston, unde a urmărit meciul dintre Bruins și New York Rangers la TD Garden, Dion a făcut o actualizare a stării sale de sănătate pentru Vogue Franța.  

Aerista încă învăța să trăiască cu sindromul persoanei rigide, a povestit ea în articolul publicat la 22 aprilie, dar se străduiește din răsputeri cu terapie atletică, fizică și vocală cinci zile pe săptămână pentru a nu se lăsa învinsă. 

Așa cum văd eu lucrurile, am două opțiuni”, a spus Dion. „Fie mă antrenez ca un atlet și muncesc din greu, fie mă deconectez și se termină, stau acasă, îmi ascult cântecele, stau în fața oglinzii și îmi cânt singură.” 

Sursa Foto: Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton